Μετά την επίσκεψή της στην Τουρκία για την ορκωμοσία του Τούρκου προέδρου Ερντογάν που προκάλεσε αντιδράσεις τόσο εκτός, όσο και εντός ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη, δήλωσε σήμερα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει πίσω τους Τούρκους που είχαν συλληφθεί στην Αθήνα για συμμετοχή στην οργάνωση της Τουρκίας, DHKP-C. 

Ads

Συγκεκριμένα, σε πρωινή της συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε να επιστραφούν στην Τουρκία οι τρομοκράτες, όπως είπε και πρόσθεσε ότι αυτό έπρεπε να το είχε κάνει από μόνη της η ελληνική πλευρά, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για  τον αντίστοιχο Κουφοντίνα για την Τουρκία.

«Όταν μια χώρα έχει στο έδαφός της ανθρώπους που κατά δήλωση της χώρας ήθελαν να δολοφονήσουν τον πρόεδρο της Τουρκίας και η ιστορία τους είναι καταγεγγραμμένη ότι έχουν κάνει δολοφονίες, αυτούς τους δίνεις πίσω. Όχι με τη λογική του ανατολίτικου παζαριού αλλά με τη λογική ότι είμαι μια χώρα που σέβομαι τον εαυτό μου», είπε. 

Αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Οι δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με το κυβερνών κόμμα να την κατηγορεί ότι βάζει στη ζυγαριά ανθρώπινες ζωές.

Ads

«Οι 8 πραξικοπηματίες δεν πρέπει να απελαθούν γιατί δεν θα έχουν δίκαιη δίκη. Οι 9 Τούρκοι συλληφθέντες πρέπει να απελαθούν γιατί για αυτούς θα υπάρχει δίκαιη δίκη, αποφάσισε η κ. Μπακογιάννη προεξοφλώντας αποφάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του.

Ολοκληρώνοντας, η ίδια ανακοίνωση σημειώνει πως «δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί η κ. Μπακογιάννη ζητά πράγματα που ούτε η Τουρκία δεν έχει θέσει. Έξαλλου η δήλωσή της έρχεται λίγες μέρες μετά την επίσκεψή της στην Τουρκία…».