Σε εταιρεία ορκωτών λογιστών ανέθεσε το υπουργείο Οικονομικών τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων των ΔΕΚΟ για την τριετία 2007-2009, ώστε εντός του μήνα να έχει πλήρη ανάλυση της κατάστασης και να προχωρήσει στις περικοπές των δαπανών τους.

Ads

Ειδικότερα στο πόρισμα των ορκωτών λογιστών θα περιλαμβάνεται η συγκέντρωση και κωδικοποίηση των οικονομικών στοιχείων, η δημιουργία μίας ενιαίας βάσης πληροφοριών, η επεξεργασία και ανάλυση οικονομικών στοιχείων ανά ΔΕΚΟ και συγκεντρωτικά, η επεξεργασία και ανάλυση των οικονομικών δεδομένων ανά έτος, ο προσδιορισμός των μεταβολών και τάσεων των οικονομικών πληροφοριών μέσα στην τριετία και η κατάρτιση δεικτών αποδοτικότητας.

Επιπλέον, οι ορκωτοί λογιστές θα πραγματοποιήσουν συγκρίσεις με δεδομένα κλάδου, υπολογισμούς μέσων όρων οικονομικών πληροφοριών και συγκρίσεις ανά ΔΕΚΟ και συγκεντρωτικά για το σύνολο επιλεγμένων επιχειρήσεων.

Τέλος, θα γίνει ανάλυση και εντοπισμός διαφορών μεταξύ των οικονομικών στοιχείων του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος και των οικονομικών καταστάσεων με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς, με προβολή των αποτελεσμάτων σε συγκριτικούς πίνακες και διαγραμματική απεικόνιση.

Ads