«Θα ήταν ανόητο να πει κανείς όχι», απάντησε ο υπηρεσιακός υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν ενδέχεται να έχουν περάσει στην Ευρώπη και τζιχαντιστές υπό τον μανδύα των προσφύγων.

Ads

«Νομίζω ότι οι πληροφορίες από τις υπηρεσίες ασφαλείας των ευρωπαϊκών κρατών λένε ότι είναι πιθανόν ένας μικρός αριθμός να έχει περάσει στην Ευρώπη», σημείωσε ο υπουργός λέγοντας ωστόσο ότι δεν είναι αυτό το πρόβλημα: «Έχουμε πολλούς Ευρωπαίους τζιχαντιστές. Εδώ συμβαίνει, το αντίθετο. Από εδώ φεύγουν και πάνε εκεί».

Όπως σημείωσε επίσης αυτοί που έρχονται στις βάρκες από τις όχθες της Μικράς Ασίας είναι «το 60% Σύροι της μεσαίας τάξης που φεύγουν τρέχοντας μπροστά στον ISIS, το 20% Αφγανοί πρόσφυγες και μετανάστες και ένα 20% οι λεγόμενοι “παράνομοι”, χωρίς χαρτιά».

«Αγαπάει κανείς πάρα πολύ εύκολα το νεκρό παιδάκι και τη φωτογραφία του. Πρέπει, όμως, να αγαπήσει το ζωντανό προσφυγάκι και όχι τη φωτογραφία του πεθαμένου, ακριβώς για να μην υπάρξει», δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός σχολιάζοντας το θάνατο του 3χρονου Αϊλάν που συγκίνησε την παγκόσμια κοινότητα.

Ads