Ο Παναγιώτης (Τάκης) Μουσσάς, βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση του κυκλώματος των δημοσιογράφων εκβιαστών, μιλώντας στον Real Fm, δήλωσε πολιτικός κρατούμενος και έκανε λόγο για «στημένη υπόθεση» από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ads

Υπενθυμίζεται πως ο Τάκης Μουσσάς υπήρξε σύμβουλος σε γραφεία στελεχών της ΝΔ, ενώ είχε προσληφθεί και στο γραφείο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών το 2012, όταν υπουργός ήταν ο τότε αντιπρόεδρος της ΝΔ Σταύρος Δήμας. Επίσης πρόσφατα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τηλεφωνικές επικοινωνίες του με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο, ακόμη και δύο ημέρες πριν από τη σύλληψή του. (Διαβάστε επίσης: Η Attica Bank «καρφώνει» τον Γκίκα Μάναλη για τη σύμβαση με τον Παναγιώτη Μουσσά)

* Στο παρακάτω βίντεο, από τη ΔΕΘ το 2011, ο Τάκης Μουσσάς καταθέτει ερώτηση στον Αντώνη Σαμαρά για το μαύρο πολιτικό χρήμα

Μιλώντας στον Real Fm ο Μουσσάς ισχυρίστηκε πως δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ, ενώ υποστήριξε πως ο τρίτος κατηγορούμενος δημοσιογράφος Χρήστος Φράγκου ήταν συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. Σημειώνεται πως τον εν λόγω ισχυρισμό έκανε πριν από δύο ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, προκαλώντας την αντίδραση του πρωθυπουργού που τον κατήγγειλε ως «κοινό συκοφάντη». Ακόμη ο Τάκης Μουσσάς ισχυρίστηκε πως η υπόθεσή του είναι στημένη από το Μέγαρο Μαξίμου και την Αμαλία Κάντζου, την οποία όπως είπε «ποτέ δεν εκβίασε». «Αν η φωνή μου ακουστεί από τις συνομιλίες ή αν φέρει ένας αποδείξεις ότι πήρα χρήματα από τη ΝΔ, δεν θα κάνω αίτηση αποφυλάκισης», κατέληξε.

«O πύραυλος λάσπης – συκοφαντίας που εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, ήταν απολύτως ευθυγραμμισμένος με την υπερασπιστική γραμμή κάποιων από τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα των εκβιαστών», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν: «τα όσα απίθανα δημοσιεύονται τις τελευταίες ώρες σε ιστοσελίδες, εξηγούν την κάλυψη που προσφέρει ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. στους κατηγορούμενους για εκβιασμό, και επιβεβαιώνουν την στενή σχέση που υπάρχει ανάμεσα σε αυτούς και την αξιωματική αντιπολίτευση». Οι κυβερνητικοί παράγοντες σημείωναν τέλος πως «ακόμα δεν έχει δοθεί η παραμικρή εξήγηση για τα τιμολόγια που συνδέουν τόσο γενναιόδωρα το λογιστήριο τής (πλουσιοπάροχα δανειοδοτημένης) Ν.Δ. με το συγκεκριμένο κύκλωμα».

Ads