Συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις στον μουσουλμανικό κόσμο η ταινία «η αθωότητα των Μουσουλμάνων». Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται και σήμερα στον αραβικό κόσμο, ενώ η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος κάλεσε σε συνέντευξη Τύπου αναφορικά με το θέμα. Οι τόνοι στην εκδήλωση υψώθηκαν όταν ο πρόεδρος της Ένωσης, Ναΐμ Ελγαντούρ, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, «ρατσιστή». 

Ads

 
«Ο πρωθυπουργός μας είναι ρατσιστής. Ζω σε μια χώρα όπου ο πρωθυπουργός μας ο πρωθυπουργός της χώρας είναι ρατσιστής. Βασίζομαι στην καμπάνια που έκανε πριν τις εκλογές που έλεγε και ψάξτε να τα βρείτε μόνοι σας που έλεγε για τους μετανάστες ότι είμαστε κατακτητές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ελγαντούρ και κατηγόρησε τις ΗΠΑ για «βρώμιο παιχνίδι εν όψει των προεδρικών εκλογών».
 
Ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης ανέφερε πως τον λυπούν τα όσα γίνονται στον αραβικό κόσμο, κάνοντας λόγο και για τον θάνατο του αμερικανού πρέσβη στην Λιβύη, και σχολίασε «πως δεν ταιριάζουν αυτά στους μουσουλμάνους».

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα του ισλαμικού τεμένους και ανέφερε ότι θα έπρεπε μέχρι τώρα να είχε διαμορφωθεί επίσημος χώρος. «Η Εκκλησία – και αυτό είναι υπέρ της – έχει παραχωρήσει ακίνητο για να γίνει τέμενος, αλλά η Πολιτεία κωλυσιεργεί». 
 
Στην συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε, πήραν τον λόγο – εκτός από τον κ. Ελγαντούρ – και ο Αλέξανδρος Καριώτογλου, καθηγητής Θεολογίας, η συγγραφέας Πέρσα Κουμούτση, ο δημοσιογράφος Νασίμ Αλάτρας, και η διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Τατιάνα Παπαναστασίου.
 
Στο πλευρό των μουσουλμάνων της Ελλάδας έχει ταχθεί και ο γενικός γραμματέας θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Καλαντζής.

 

Ο Ναΐμ Ελγαντούρ, μιλώντας στο tvxs.gr, δήλωσε πως θεωρεί ότι η ταινία αυτή είχε δύο σκοπιμότητες. «Πρώτον ήθελαν να δουν πως θα αντιδράσει ο ισλαμικός κόσμος μετά τις αλλαγές που έφερε η Αραβική Άνοιξη. Δεύτερον, οι Ρεπουμπλικάνοι ήθελαν να χτυπήσουν τον Ομπάμα, για αυτό και έφεραν στην δημοσιότητα την ταινία, την ημέρα της επετείου της 11ης Σεπτεμβρίου, ενώ είχε γυριστεί παλαιότερα».
 
Σύμφωνα με τον ίδιο ο ισλαμικός κόσμος ήταν αναμενόμενο να αντιδράσει. «Άλλοι το έκαναν ειρηνικά, όπως στην Τεχεράνη, και άλλοι όχι, όπως στην Λιβύη, που βρήκαν κάποιοι που ακόμη δεν ξέρουμε ποιοί είναι να σκοτώσουν τον πρέσβη. Το είχαν προγραμματισμένο αυτό» , σχολίασε ο κ. Ελγαντούρ, και τόνισε πως «οι ακρότητες δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο».  
 
Αναφορικά με το σχόλιο του για τον Αντώνη Σαμαρά, ο Ναΐμ Ελγαντούρ μας εξήγησε ότι «η προεκλογική καμπάνια του κ. Σαμαρά μας κατονόμαζε κατακτητές. Πρώτη φορά, σε 43 χρόνια, αισθάνομαι ρατσιστικό μένος. Ο ίδιος καθώς προέρχεται από οικογένεια Ελλήνων μεταναστών θα έπρεπε να ξέρει καλύτερα και να μην τροφοδοτεί μίσος στις καρδιές των ανθρώπων. Γνωρίζουμε ότι το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα, και προσπαθούμε να βρούμε μια λύση. Αλλά βλέπουμε ότι επικρατεί ο λαϊκισμός. Όλοι κοιτάνε την κάλπη. Είναι ντροπή αυτό για τον Ελληνισμό, που έδωσε τα φώτα του σε όλη την ανθρωπότητα»

Ads