Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί με δηλώσεις του «αδειάζει» εκ νέου τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με τους ισχυρισμούς του περί «τέταρτου μνημονίου» και «καταστροφικής πορείας». 

Ads

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κάνει «συστάσεις» στον αξιωματούχο της ΕΕ, στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, ζητώντας του να λέει στις δημόσιες τοποθετήσεις του για νέο πρόγραμμα και για «κυβέρνηση που αποτυγχάνει διαρκώς». Ο Πιερ Μοσκοβισί, από το βήμα του ευρωκοινοβουλίου, είχε χαρακτηρίσει ως «απόλυτα ψευδείς» τους ισχυρισμούς. Τόνισε δε πως «είναι ψεύτες όσοι μιλούν για τέταρτο πρόγραμμα» και κάλεσε τους πολιτικούς στην Ελλάδα να είναι περισσότερο ειλικρινείς και να λένε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. 

Η ΝΔ κατηγόρησε από την πλευρά της τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων για «πολιτικό παιχνίδι». Μια νέα κατηγορία που δεν έμεινε αναπάντητη. Ο Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στο Έθνος, σημείωσε πως «όσοι με κατηγορούν είναι εκείνοι που παίζουν τελικά παιχνίδι» και το χειρότερο υπάρχει ο κίνδυνος να στείλουν «λάθος εικόνα» για τη χώρα τους. 

«Δεν είναι δίκαιο να μου αποδίδονται δεύτερες σκέψεις. Είμαι φίλος της Ελλάδας. Όλοι το ξέρουν αυτό. Και οι Έλληνες πρέπει να το μάθουν. Δεν παίζω προσωπικά πολιτικά παιχνίδια. Είμαι εδώ και τέσσερα χρόνια Επίτροπος. Και από τις προηγούμενες θέσεις μου ως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας βοηθούσα την Ελλάδα. Και δούλευα αποτελεσματικά και με τις άλλες ελληνικές κυβερνήσεις, την κυβέρνηση Σαμαρά και τον τότε υπουργό Οικονομικών, όπως και τώρα με Τσίπρα και Τσακαλώτο. Και αύριο θα συνεργάζομαι με όποια κυβέρνηση αναδείξουν οι Έλληνες. Και γι αυτό πιστεύω ότι εκείνοι που με κατηγορούν, εκείνοι παίζουν πολιτικό παιχνίδι. Εγώ όχι», σημειώνει ο Μοσκοβισί και συνεχίζει:

Ads

«Σε ένα δημοκρατικό περιβάλλον υπάρχουν πολλοί τρόποι να εκφράζεις τις αμφιβολίες σου, τις αντιρρήσεις σου, προκειμένου να πείσεις τους πολίτες. Και η Δημοκρατία έχει γεννηθεί στην Ελλάδα. Θα μπορούσα λοιπόν να καταλάβω τις διαφωνίες μεταξύ των πολιτικών κομμάτων. Αλλά όλοι οφείλουμε να σεβόμαστε τη χώρα μας. Και θεωρώ ότι η όποια συζήτηση θα πρέπει να γίνεται σε ένα κοινό έδαφος: ότι η Ελλάδα έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια και τώρα βλέπει οι προσπάθειές της να αποδίδουν καρπούς. Και πως το τέλος του προγράμματος δεν είναι ένα νέο πρόγραμμα. Υποστηρίζοντας κάτι τέτοιο είναι σα να λες ότι τίποτα δεν θα αλλάξει από την 21 Αυγούστου και κινδυνεύεις να στείλεις λάθος εικόνα. Και αυτό δεν είναι αλήθεια».