«Αυτό που θέλουμε είναι μια βαθιά μεταρρυθμισμένη Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη», δήλωσε σήμερα Κυριακή ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί, λίγο πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ads

« Για εμάς το πιο σημαντικό είναι η ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο επίπεδο. Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεσμευτεί για βραχυπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις, τότε θα μπορούμε να έχουμε τη βάση για μια συμφωνία. Ο κόσμος περιμένει από εμάς και επιθυμεί να έχουμε μια ισχυρή Ελλάδα μέσα στο ευρώ και την ευρωζώνη», υπογράμμισε ο κ. Μοσκοβισί.

Και σημείωσε: «Είχαμε μια μακρά και δύσκολη συζήτηση. Σήμερα θα πρέπει να δούμε ποιοι θα είναι οι όροι ώστε να υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Υπάρχει μία βάση να εκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις. Επιθυμώ στο τέλος της ημέρας να υπάρξει μια φιλόδοξη συμφωνία. Αυτό που περιμένει ο κόσμος από εμάς είναι να υψώσουμε το ανάστημά μας, ώστε να εδραιωθεί καλύτερα η θέση χωρών, όπως η Ελλάδα, εντός της ευρωζώνης».