Σε προτροπή προς τους επανδυτές να αγοράσουν ελληνικά κρατικά ομόλογα προχωρά η Morgan Stanley.

Ads

Σύμφωνα με τη «Wall Street Journal», ο επικεφαλής εξωτερικής στρατηγικής της αμερικανικής τράπεζας, Πάολο Μπατόρι, υποστήριξε σε πρόσφατο οικονομικό φόρουμ ότι «τα ελληνικά ομόλογα αποτελούν κορυφαία κίνηση εξασφάλισης σταθερού εισοδήματος για φέτος».

Εκτιμά επιπλέον ότι έχει ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ είναι αισιόδοξος και όσον αφορά τις προοπτικές ανάπτυξης. Επιπλέον υποστηρίζει ότι υπάρχει σαφής βελτίωση των μακροοικονομικών δεικτών φέτος, με την οικονομία να επιστρέφει σε θετικό έδαφος το 2014, ενώ επισημαίνει ότι, καθώς θα αρχίζουν να γίνονται αισθητά τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων, «τα σκληρότερα μέτρα λιτότητας θα υποχωρούν».

Δεν αποκλείει μία νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αλλά σε κάθε περίπτωση προβλέπει ότι, έως τα τέλη του έτους, η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου θα βρίσκεται κοντά στο 9,5%.

Ads

Την περασμένη Παρασκευή, η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου υποχώρησε κάτω από το 10% για πρώτη φορά από την αναδιάρθρωση του Μαρτίου του 2012, λίγο μετά την οποία είχε εκτιναχθεί κοντά στο 30%.