Ένα από τα θέματα της επικαιρότητας είναι η μονιμοποίηση 4.000 ιερέων από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία φαίνεται ότι τελικά «πάγωσε» σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου. 

Ads

Ωστόσο, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας «σε ανάρτηση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης»,δηλαδή του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος όμως δεν έκανε ποτέ ανάρτηση σχετικά με το θέμα. Στην ανακοίνωση ανέφερε τα εξής: 

«Προκειμένου να σταματήσει η παραφιλολογία: Το ετήσιο σχέδιο προσλήψεων του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ήδη ανακοινωθεί και προβλέπει σταθερά τα τελευταία χρόνια 200 θέσεις ιερέων, προς αντικατάσταση κάποιων από αυτούς που συνταξιοδοτούνται. Αυτή είναι η αλήθεια. Οτιδήποτε άλλο είναι εκτός της κυβερνητικής ατζέντας και εκτός πραγματικότητας».

Στην συνέχεια, όταν αντιλήφθηκε το λάθος που είχε γίνει ο Γιάννης Οικονόμου εξέδωσε ορθή επανάληψη.

Ads

«Ο πανικός του κ. Οικονόμου είναι τέτοιος όπου έβγαλε απάντηση σε ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ η οποία δεν υπάρχει»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος τοποθετήθηκε σχετικά με το λάθος που διέπραξε ο κ. Οικονόμου, λέγοντας ότι «ο πανικός του κ. Οικονόμου είναι τέτοιος όπου έβγαλε απάντηση σε ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ η οποία δεν υπάρχει! Διαψεύδει τις διαρροές που η κυβέρνηση έδωσε στα φιλοκυβερνητικά μέσα για την μονιμοποίηση 4.000 ιερέων».

Στην συνέχεια ο κ. Ηλιόπουλος πρόσθεσε ότι «Μέχρι σήμερα αποκαλούσαμε τον κ. Οικονόμου εθνικό ψεύτη. Μετά την τελευταία του ανακοίνωση και αυτός ο χαρακτηρισμός είναι πολύ φτωχός για να περιγράψει το “βάθος” της πολιτικής του σκέψης», ενώ έκλεισε απευθύνοντας το ερώτημα «Αφού μπήκατε στον κόπο κ. Οικονόμου θα μας απαντήσετε μήπως για ποιο λόγο οι σχεδόν 800 γιατροί που είναι σε λίστες αναμονής δεν έχουν προσληφθεί; Ρωτάμε ξανά γιατί την τελευταία φορά στην Βουλή ο κ. Μητσοτάκης δεν κατάφερε να απαντήσει».