Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης – μάλλον κατά λάθος – αποκάλυψε πως ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μοιράζει θέσεις διοικητών ΔΕΚΟ και Ανεξάρτητων Αρχών ως «αποζημίωση» στα «κομμένα» στελέχη του κόμματος από τα ψηφοδέλτια.

Ads

Την ώρα που Κυρίακος Μητσοτάκης κάνει λόγο για «άριστους» και διαφάνεια στο κράτος, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μιλώντας στη «Νέα Τηλεόραση Κρήτης», δήλωσε πως σε ραντεβού του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοινώνοντάς του πως δεν θα βρίσκεται στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, του «πρότεινε θέσεις διοικητή σε ΔΕΚΟ ή άλλους οργανισμούς».

«Μου πρότεινε όποια ΔΕΚΟ θέλω ή όποια Ανεξάρτητη Αρχή θέλω» είπε και συμπλήρωσε: «Του είπα πως έχω δουλειά και δεν θέλω επαγγελματική αποκατάσταση. Εκεί σταμάτησε η κουβέντα».

Το απόσπασμα στο 2:10 του βίντεο

Σε ανακοίνωσή του, το Μαξίμου τονίζει πως η αποκάλυψη Μαρκογιαννάκη «δεν αποδεικνύει μόνο ότι ο κ. Μητσοτάκης διακατέχεται από το οικογενειακό σύνδρομο της ιδιοκτησίας του κράτους, αλλά και ότι προτίθεται, να συνδυάσει τις μαζικές απολύσεις και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, με διορισμούς αρίστων».

«Τζάμπα αγχώνεται πάντως. Δεν θα του δώσει ποτέ ο λαός τη δυνατότητα να διαμοιράσει τα ιμάτια του κράτους», καταλήγει η ανακοίνωση του Μαξίμου.

Ads