Στις εφιαλτικές προβλέψεις αναφορικά με το μπαράζ πλειστηριασμών, το οποίο αναμένεται μετά τις 30 Απριλίου οπότε και σταματάει η ισχύς του καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας, ήρθε να προστεθεί αυτή του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου.

Ads

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Open τόνισε ότι «κατά τη διάρκεια της μνημονιακής επιτροπείας ήταν λανθασμένη η πολιτική -στην οποία είχαν συναινέσει οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις- σε ό,τι αφορά στη διευθέτηση των κόκκινων δανείων. Θα έπρεπε να έχουμε πάει σε ένα σύστημα όπως αυτό που ισχύει στην Κύπρο: να δίνει, δηλαδή, τη δυνατότητα στον οποιονδήποτε προτού η τράπεζα μεταβιβάσει κάποιο δάνειο σε funds, να μπορεί να διαπραγματευθεί οποιοδήποτε δάνειο ο κάθε επιχειρηματίας. Διότι εδώ, πάμε στο άλλο άκρο και θα πρέπει να υπάρξει άμεσα μια κυβερνητική παρέμβαση για το όλο θέμα, αφού δεν μιλάμε μόνο για αισχροκέρδεια».   

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ προέβλεψε ότι αυτά που έρχονται -όχι μόνο στο θέμα της πρώτης κατοικίας, αλλά και στα επιχειρηματικά δάνεια- θα ανατρέψουν τα πάντα σε ό,τι αφορά στο επαγγελματικό γίγνεσθαι. Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Μίχαλο το 60% των ελληνικών μικρομεσαίων και μεσαίων επιχειρήσεων αντιμετωπίζουν πρόβλημα με κόκκινα δάνεια, ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό.