Τον Νίκο Παπαουλάκη χαρακτήρισε ως «φυσικό αυτουργό» του κλεισίματος της ΕΡΤ ο Γενικός Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης  Νίκος Μιχαλίτσης στην παρέμβασή του κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες. 

Ads

Ο Νίκος Παπαουλάκης το 2013 ήταν σύμβουλος του τότε υπουργού αλλά και αυτός, που σύμφωνα με τον κ. Μιχαλίτση, «άλλαξε τον χάρτη των συχνοτήτων». «Τον Δεκέμβριο, λίγο πριν τον διαγωνισμό για την DIGEA, ανταμείφθηκε με το να διοριστεί αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ. Είναι ο ίδιος που, σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων, στις 11 Ιουλίου ανέβηκε και έκλεισε τους πομπούς του Υμηττού με τους οποίους η ΕΡΤ εξέπεμπε στην Αττική», σημείωσε.

Η καταγγελία του κ. Μιχαλίτση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την πτέρυγα των βουλευτών της ΝΔ. «Το έγκλημα που γίνεται τώρα θα το πληρώσετε εσείς», άρχισε να φωνάζει Σοφία Βούλτεψη, ενώ ο Δημήτρης Κυριαζίδης επαναλάμβανε «άξιος ο μισθός σας». Η αναφορά του Δημήτρη Κυριαζίδη προκάλεσε την αντίδραση του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη.

Στην τοποθέτησή του ο Νίκος Μιχαλίτσης απάντησε και στον ισχυρισμό του προέδρου της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) Παναγιώτη Κυριακόπουλου πως η πλατφόρμα της ΕΡΤ θα είναι 3-4 φορές ακριβότερη από εκείνη της DIGEA. 

«Πρόκειται για πολύ μεγάλη ανακρίβεια», δήλωσε και εξήγησε ότι οικονομικά για την ΕΡΤ η δημιουργία πλατφόρμας είναι επωφελής. «Εμείς χρησιμοποιούμε 100 πομπούς από την DIGEA. Με βάση τον διαγωνισμό που κάνουμε η απόσβεση της αγοράς των 100 πομπών θα γίνει σε λιγότερο από ένα χρόνο. Για δύο χρόνια έχουμε πληρώσει 4 εκατ. στην DIGEA που θα τα είχαμε αποφύγει αν τους είχαμε αγοράσει. Ο λόγος που δεν τους αγοράσαμε είναι το έγκλημα ότι είχαν κλείσει την ΕΡΤ».

Ads