«Η δολοφονία Φύσσα επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Όσοι προφυλακίζονται, όπως οι Μιχαλολιάκος, Λαγός, Πατέλης, εμπλέκονται σε κακούργημα που επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης», δήλωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μιχάλης Σταθόπουλος.

Ads

 
«Οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος μπορεί να αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, και περιοριστικοί όροι επιβάλλονται όταν υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ένοχης, δεν δικαιολογείται καθόλου η θριαμβολογία του δικηγόρου του Κασιδιάρη», πρόσθεσε ο ίδιος μιλώντας στο ΣΚΑΙ.
 
Ο κ. Σταθόπουλος διευκρίνισε ότι σύμφωνα με το νόμο, «υπάρχει σαφής διαφοροποίηση κακουργημάτων που τιμωρούνται έως 10 χρόνια, και αυτών που τιμωρούνται με ποινές πάνω από 10 χρόνια. Μόνο η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, χωρίς τέλεση πράξης, τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 χρόνια».
 
«Και τα περιστατικά στο Μελιγαλά, στη Ραφήνα κλπ. όλα αυτά είναι αξιόποινες πράξεις και πρέπει να διωχθούν ποινικά», είπε ο πρώην υπουργός εκτιμώντας ότι μπορούν να βρεθούν νέα στοιχεία που θα ενισχύσουν τις κατηγορίες κατά των Κασιδιάρη, Μίχου και Παναγιώταρου.