Στην τοποθέτησή του για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι χρειάζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο πιο καινοτόμες πολιτικές καταπολέμησης των διακινητών, ώστε να αποτρέπονται οι αναχωρήσεις που θέτουν ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο.

Ads

Επιπλέον, υποστήριξε ότι επιτεύχθηκε μείωση των μεταναστευτικών ροών από την Ελλάδα, αποτέλεσμα και της βελτίωσης της συνεργασίας με την Τουρκία το τελευταίο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απάντησε σε ερώτηση για την προσφυγική τραγωδία στην Πύλο αμέσως μετά το τέλος των κοινών δηλώσεων του με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ολοκληρώνοντας την απάντησή του στη μοναδική ερώτηση που δέχθηκε και κατεβαίνοντας από το βήμα σταμάτησε για λίγο, καθώς δημοσιογράφος του απευθύνθηκε ζητώντας του μια «γρήγορη ερώτηση» αναφορικά με το μεταναστευτικό.

Ads

«Αναλαμβάνετε κάποια ευθύνη αναφορικά με όσα έγιναν;» ρώτησε ο δημοσιογράφος αναφερόμενος στο ναυάγιο στην Πύλο, με τον πρωθυπουργό κατεβαίνοντας από το βήμα να λέει ότι «νομίζω ότι έχω ήδη απαντήσει σε αυτή την ερώτηση».

Η απάντηση του δημοσιογράφου ήταν ότι «όχι, δεν απαντήσατε στην ερώτησή μου», ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης είχε ήδη φύγει.