Με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκε την Πέμπτη ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Πρωτοβουλίας Τριών Θαλασσών στο Βίλνιους.

Ads

Κατά τη διάρκεια της σύντομης συνάντησης τους συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία, ενώ αποδέχτηκε την πρόσκληση που του απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας να συμμετάσχει στη Διάσκεψη Ειρήνης που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Ελβετία.

Την ίδια ώρα χθες, Τετάρτη (10/04) η κυβέρνηση έσπευσε να διαψεύσει δημοσιεύματα που έλεγαν ότι η Ελλάδα είναι σε διαδικασίες να μεταφέρει 32 μαχητικά F-16 στην Ουκρανία, λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε  την Οδησσό, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας και εξέφρασε την «στήριξή» του, γεγονός που προκάλεσε ερωτήματα και από την πλευρά της αντιπολίτευσης για το εάν υπήρξαν, ή θα υπάρξουν, και νέες αποστολές στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία – ήτοι, ακόμη πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας στο πολεμικό μέτωπο.

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ζελένσκι / Οι δηλώσεις τους μετά την έκρηξη – «Εδώ γίνεται πραγματικός πόλεμος κάθε μέρα»