Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ στον απόηχο του ψηφίσματος του ευρωκοινοβουλίου που καταδίκασε την Ελλάδα σχετικά με το κράτος δικαίους της.

Ads

Όσον αναφορά τη συνάντηση από την κυβέρνηση αναφέρουν ότι Μητσοτάκης και Βέμπερ συζήτησαν για τη στρατηγική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών και για ζητήματα που αφορούν το μέλλον της ΕΕ και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Επίσης, όπως τονίζουν, συζήτησαν για τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη και το νέο Σύμφωνο για το ‘Ασυλο και τη Μετανάστευση, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και τη Λωρίδα της Γάζας.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού ‘Αννα-Μαρία Μπούρα.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο Γερμανός πολιτικός διαφώνησε με το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, στηρίζοντας το κόμμα της ΝΔ και την κυβέρνηση «χαιρετίζοντας», όπως δήλωσε «την πρόοδο της Ελλάδας».