Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, επανέλαβε πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι επικίνδυνα για τη Δημοκρατία, όπως ακριβώς είχε υποστηρίξει πριν από λίγους μήνες, από το βήμα της Βουλής, υπογραμμίζοντας, αναφερόμενος στην ένταση και τον τρόπο της κριτικής, πως τα social media «έχουν βγάλει στο προσκήνιο μια τοξικότητα». 

Ads

Όπως τόνισε, τα social media δημιουργούν πρόβλημα στη Δημοκρατία. «Η αλήθεια είναι πως τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μας φέρνουν τελικά σε επαφή με ανθρώπους που πιστεύουν τα ίδια πράγματα με εμάς. Γιατί αυτό πουλάει τελικά. Οι αλγοριθμοί τους είναι έτσι σχεδιασμένοι. Αυτό δημιουργεί το φαινόμενο των δωματίων της ηχούς, όπου στην ουσία ακούμε μόνο απόψεις που ταιριάζουν με τις δικές μας», ανέφερε αρχικά για να συνεχίσει: 

«Αυτό είναι ένα βασικό πρόβλημα δημοκρατίας, το οποίο πιστεύω ότι πρέπει να απασχολήσει συνολικά τον δημόσιο διάλογο και το πώς ακούμε την άλλη άποψη και το πώς μπορούμε να συζητήσουμε πολιτισμένα, να διαφωνήσουμε, έντονα ενδεχομένως αλλά χωρίς ύβρεις, χωρίς ακραίους χαρακτηριστικούς, χωρίς την προσωπική στοχοποίηση και τις δολοφονίες χαρακτήρων που δυστυχώς έχουν γίνει κανόνας πια. Και είναι πρόβλημα δημοκρατίας».