Στις 4 Απριλίου 2024 αναμένεται να διεξαχθεί επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις Ηνωμένες Πολιτείες και συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, όπως ανέφερε ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζωρτζ Τσούνης.

Ads

Συγκεκριμένα, ο Τζωρτζ Τσούνης, στο περιθώριο του προγράμματος της εκδήλωσης «City hub events», στην Αλεξανδρούπολη δήλωσε: «Στις 4 Απριλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στο Οβάλ Γραφείο, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο “Μπάιντενόπουλο”».

Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν σχετικά με τη συνάντηση: «Είμαστε σε συζητήσεις. Δεν έχουμε λάβει ακόμα καμία επιβεβαίωση για καμία ημερομηνία».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε προγραμματίσει να πραγματοποιήσει το ταξίδι τον Ιανουάριο, ωστόσο είχε ακυρωθεί λόγω ασθένειας, καθώς είχε νοσήσει από γρίπη ο ίδιος.

Ads

Τι θα συζητήσουν Μπάιντεν – Μητσοτάκης

Η ατζέντα της συνάντησης με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν εκτιμάται ότι θα περιλαμβάνει ζητήματα, όπως το εξοπλιστικό, το ενεργειακό, τα ελληνοτουρκικά, καθώς και τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Επίσης, στη συζήτηση θα περιλαμβάνονται το Ουκρανικό και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για την εν λόγω επίσκεψη, προκειμένου να παρευρεθεί στην εκδήλωση που διοργανώνεται παραδοσιακά στον Λευκό Οίκο για την επέτειο της Ελληνική Επανάστασης του 1821.