Ένα ζευγάρι νέων που απέκτησε σπίτι με το πρόγραμμα “Σπίτι μου” επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μόνο που το εν λόγω ζευγάρι φαίνεται πως δεν επελέγη τυχαία από το επιτελείο του πρωθυπουργού, καθώς πριν από οκτώ μήνες είχε παρευρεθεί σε εκδήλωση της ΝΔ.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, τον Μάιο του 2023, η Ραφαέλα Καπούλα και ο Σπύρος Θεοδωρακάτος πήραν μέρος στη θεματική συζήτηση της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία που έγινε στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας προεκλογικά.

Ο Σπύρος Θεοδωρακάτος, όπως η ίδια η Νέα Δημοκρατία μάς ενημέρωνε, είναι ιδιωτικός υπάλληλος και η Ραφαέλα Καπούλα υπάλληλος σχολικού κυλικείου.

 

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

H συζήτηση στο Γαλάτσι

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο σπίτι τους στο Γαλάτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τον Σπύρο και τη Ραφαέλλα να του αφηγηθούν την εμπειρία τους και συζητήθηκαν τρόποι βελτίωσης του προγράμματος «Σπίτι μου», για την περαιτέρω στήριξη των νεαρών δανειοληπτών.

Ads

Το ζευγάρι, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ενδιαφερόμενοι στο σκέλος της ιδιωτικής συμμετοχής, πρότεινε να αυξηθεί το ανώτατο ποσό του δανείου πάνω από το υφιστάμενο πλαφόν των 150.000 ευρώ ή να δοθεί η δυνατότητα χορήγησης συμπληρωματικού δανείου.

Ο Σπύρος και η Ραφαέλα πρότειναν, επίσης, να δημιουργηθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία να αναρτούν τις διαθέσιμες κατοικίες οι ιδιοκτήτες, ώστε να καταστεί πιο εύκολος και πιο οικονομικός ο εντοπισμός των ακινήτων που πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος.

Η συζήτηση στην Ελευσίνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τον Μάιο στην Ελευσίνα η Ραφαέλα έλεγε: «Μέσω του προγράμματος “Σπίτι μου” αποκτήσαμε το δικό μας σπίτι στο οποίο κατοικούμε στο Γαλάτσι, είμαστε ζευγάρι που δεν τα φέρνει εύκολα βόλτα».

Το πρόγραμμα εξήρε στη δική του τοποθέτηση και ο Σπύρος: «Είναι πολύ σημαντική η συνεισφορά του κράτους και ρώτησε τον Πρωθυπουργό ποιες άλλες ενέργειες σκέφτεται να κάνει για τις νέες οικογένειες».