Στο διαχρονικό επικοινωνιακό μοτίβο κάθε κυβέρνηση έναντι των αγροτικών μπλόκων, τουλάχιστον κατά την τελευταία 30ετία κατέφυγε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, απευθυνόμενος στους αγρότες, οι οποίοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, είπε: «Ανοιχτός διάλογος με ανοιχτούς δρόμους».

Ads

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Χαϊδάρι, όπου συνομίλησε με πολίτες, και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις αγροτικές κινητοποιήσεις.

«Είμαστε πάντα ανοιχτοί στο διάλογο αλλά να το ξαναπώ, ανοιχτός διάλογος με ανοιχτούς δρόμους. Κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει το κοινωνικό σύνολο – όσο δίκαιο και αν είναι το αίτημά του – και να διαταράσσει την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου», πρόσθεσε.

«Η δουλειά μας είναι να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε όλα τα κοινωνικά αιτήματα με δικαιοσύνη. Και να μην αισθάνεται κανείς ότι κάποια κοινωνική ομάδα μπορεί να έχει μία προνομιακή μεταχείριση, επειδή μπορεί να φωνάζει περισσότερο ή να διαδηλώνει πιο έντονα.».

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Και στους φίλους μου τους αγρότες που είναι σήμερα στο δρόμο, τους λέω ότι εμείς είμασταν αυτοί που μειώσαμε τη φορολογία στους αγρότες. Εμείς ήμασταν αυτοί που διαπραγματευθήκαμε μία κοινή αγροτική πολιτική, η οποία, ναι έχει δυσκολίες και εδώ πέρα είμαστε πάλι να συζητήσουμε για το πως μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη. Εμείς ήμασταν αυτοί που πολεμήσαμε τις παράνομες ελληνοποιήσεις, που δώσαμε παραπάνω από 1 δισ. ευρώ – προσέξτε, 1 δισ. ευρώ στην τετραετία – αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές.».