«Ο πρωθυπουργός έκανε το σωστό αλλά μην περιμένετε να σας πούμε και μπράβο που προσπαθείτε να αποτρέψετε μια καταστροφή που εσείς δημιουργήσατε», τόνισε ο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως είναι ανάγκη να υπάρξει ένα τρίτο πρόγραμμα αλλά και μια ενδιάμεση συμφωνία το συντομότερο δυνατό.

Ads

Όπως χαρακτηριστικά είπε πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε πως θα σπρώξουμε το μνημόνιο ως την κορυφή του βουνού και πρέπει να συμφωνήσουμε πως θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί. Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε μια «επώδυνη συμφωνία με πολλά υφεσιακά μέτρα» και πρόσθεσε ότι «η μεσαία τάξη πληρώνει πολύ ακριβά το κόστος της πολιτικής ενηλικίωσης του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε ότι υπάρχουν ισοδύναμα μέτρα που θα μπορούσαν να επιλεγούν, κυρίως δημοσιονομικά. «Για να πετύχει η συμφωνία δεν αρκεί να εφαρμόζουμε επιλεκτικά μέτρα, απαιτούνται διαρθρωτικές αλλαγές», τόνισε.

Καταλήγοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε του βουλευτές της ΝΔ για τους οποίους όπως είπε σηκώνουν το βάρος που δεν τους αναλογεί, ψηφίζοντας «ναι» στη συμφωνία. Ωστόσο τόνισε ότι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα ψηφίσουν τα μέτρα τώρα και στις 23 Ιουλίου. «Μετά δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε» είπε και προειδοποίησε ότι «a la carte κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες δεν υπάρχουν».

«Μνημόνια με ξένα κόλλυβα δεν θα κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν δηλώσει πως θα καταψηφίσουν: «Είναι βολικό για ορισμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να πουν ότι δεν ψήφισαν τα μέτρα».

Ads