Με επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης λέγογτας χαρακτηριστικά: Καταψηφίζουμε όχι μόνο τις επιμέρους προβλέψεις του προυπολογισμού, αλλά μέσω αυτού συνολικά την Κυβέρνηση. Καταψηφίζουμε την Kυβέρνηση του ψεύδους, της εξαπάτησης, της αλαζονείας και του κυνισμού”. Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση των φόρων, της βαριάς λιτότητας, των σκανδάλων και της διαπλοκής. Της απαράδεκτης κυβέρνησης που χειροτέρεψε τη ζωή των Ελλήνων. Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για ότι αυτοί συμβολίζουν

Ads

Για την επίθεση στον ΣΚΑΙ ανέφερεται ότι «είναι ένα ακόμα αποτέλεσμα της στρατηγικής της έντασης που ακολουθείτε από όταν ήσασταν ακόμα αντιπολίτευση Οι καταλήψεις και οι γροθιές γίνονται εύκολα ρόπαλα και μολότοφ για να καταλήξουν σε βόμβες.´Οσο ανοιχτή είναι η δημοκρατία μας σε διαφορετικές απόψεις τόσο αμείλικτη θα είναι με εκείνους που θα θελήσουν να τη φιμώσουν με βία.

Ο κύκλος της κρίσης θα έπρεπε να κλείσει πριν τέσσερα χρόνια αν εσείς κ.Τσίπρα δεν προκαλούσατε εκλογές με τη συνδρομή του κύριου Κουβέλη και της Χρυσής Αυγής» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η κυβέρνηση έχει ευθύνες για την τρομοκρατία»

Ads

Ευθύνες στην κυβέρνηση για το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΙ απέδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή λέγοντας προς τον πρωθυπουργό: “Η χθεσινή τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής είναι ένα ακόμη αποτέλεσμα της στρατηγικής της έντασης που ακολουθείτε εδώ και πολλά χρόνια. Από την εποχή που ήσασταν ακόμη στην αντιπολίτευση…Μέρος αυτής της στρατηγικής είναι η στοχοποίηση των ΜΜΕ…Έχετε καταγγείλει πρόσωπα και πρωτοσέλιδα, έχετε προεξοφλήσει δικαστικές αποφάσεις, έχετε αποκαλύψει μέχρι και στοιχεία πόθεν έσχες δημοσιογράφων που δεν σας αρέσουν τα γραπτά τους…Η τρομοκρατία θρέφεται μέσα σε μια κοινωνία που -ένα τμήμα της τουλάχιστον- έχει αποκτήσει δυστυχώς ένα αίσθημα  ανοχής στη βία.  Και για αυτά φέρετε και προσωπική ευθύνη, κ. Τσίπρα”.

Για τη δική του στάση προανήγγειλε: «Από την πλευρά μου, ένα μόνο θα πω: Όσο ανοιχτή είναι η δημοκρατία στις διαφορετικές απόψεις, τόσο αμείλικτη θα είναι με εκείνους που θα θελήσουν να τις φυμώσουν με τη βία. Και όσοι φαντασιώνονται ένοπλους αγώνες και επαναστάσεις  σε βάρος της Δημοκρατίας και των θεσμών να ξέρουν ότι επί των ημερών μας θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Τελεία και παύλα».

«Η Ελλάδα δεν πήρε ούτε ένα ευρώ από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης»

Η Ελλάδα δεν πήρε ούτε ένα ευρώ από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που το είχε ανάγκη. Διαλύσατε τη μεσαία τάξη, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

To QE ο κ. Τσίπρας πρώτα το αρνήθηκε, πρόπερσι το έθεσε ως μέγα στόχο, πέρυσι το είπε «εναλλακτική λύση» και φέτος τι έκανε; Απλώς το έχασε! Κάπου 2,6 τρισ. ευρώ πήραν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Και η Ελλάδα πόσα πήρε; Ούτε ένα ευρώ.

Το 2015 η χώρα διχάστηκε σ΄ένα δημοψήφισμα παρωδία και έχασε τις τράπεζές της, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζοντας: Πήρατε μέτρα 11 δισ. από τα οποία επιστρέφετε το ένα ως προεκλογικό φιλοδώρημα.

Υποδεχόμαστε το νέο έτος με μια κοινωνία που ύστερα από 29 αυξήσεις φόρων, 17 παρεμβάσεις που μειώνουν τις συντάξεις και μείωση των μισθών παραμένει και σήμερα φυλακισμένη στην λιτότητα και με μια κυβέρνηση ανίκανη παρά την «κατανόηση» που σας δείχνουν οι δανειστές να μπορέσει να προχωρήσει πραγματικές μεταρρυθμίσεις, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι η χώρα μας τώρα καλείται να καλύψει τις ανάγκες της με δανεισμό από τις διεθνείς αγορές. Αυτό που παρέμεινε είναι η εποπτεία την οποία καμιά άλλη χώρα δεν την έχει.

«Ο προϋπολογισμός αυτός δεν είναι ούτε αξιόπιστος ούτε αναπτυξιακός»

Ο προϋπολογισμός αυτός δεν είναι ούτε αξιόπιστος ούτε αναπτυξιακός. Άλλωστε σε κανέναν από τους 4 προϋπολογισμούς δεν πιάσατε τους στόχους ανάπτυξης. 4 στις 4 αποτυχίες, ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης και περιέγραψε τον στόχο του κόμματός του:

«Τον στόχο μας περιγράφει το δίπτυχο λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες καλές δουλειές».

Η ΝΔ καλείται να γεφυρώσει παλιά και νέα ρήγματα στην κοινωνία, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως «εμείς πιστεύουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Εμείς θέλουμε να μειώσουμε τους φόρους και τις εισφορές».

Η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να ανακτήσει την αξιοπιστία της χώρας κι έτσι να διεκδικήσει τη μείωση των υπερβολικών υπερπλεονασμάτων, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ