«Όποιος παραβιάζει τα σύνορα τελικά τιμωρείται, δεν χωρούν αυτοκρατορικά οράματα τον 21ο αιώνα, δεν έχουν θέση επίδοξοι τοπικοί ταραχοποιοί», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας νέο μήνυμα προς την Άγκυρα από την τελετή ονοματοδοσίας της νέας πυραυλακάτου του Πολεμικού Ναυτικού «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος».

Ads

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι «τα προβλήματα λύνονται ειρηνικά με γνώμονα το διεθνές δίκαιο, αυτό απαιτούν οι λαοί. Και είναι λάθος, μεγάλο λάθος κάποιοι να επιχειρούν να δηλητηριάζουν την κοινή τους γνώμη, ανακαλύπτοντας εχθρούς εκεί που απλά δεν υπάρχουν.

Ακόμη, τόνισε πως «τα νερά μας θα μείνουν απόρθητα» και ότι «τα σύνορά μας είναι γαλάζια και όχι γκρίζα».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε επιπλέον πως η κατασκευή της πυραυλακάτου από ελληνικά χέρια δηλώνει ότι θα παραμείνουν ανοιχτά τα ναυπηγεία σε Σκαραμαγκά και Ελευσίνα. «Θωρακίζουμε την οικονομική ανάπτυξη της χώρας ενώ πάνω από όλα το ίδιο το όνομα του πλοίου θα διαλαλεί ότι η πατρίδα μας μένει πιστή στην αρχή οι ήρωες γεννούν νέες ήρωες» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο χαιρετισμός του πρωθυπουργού στην εκδήλωση

Ads

«Πρόκειται για μια πρόσθεση εγγύηση στο Πολεμικό μας Ναυτικό, κάθε ελληνικό όπλο αποτελεί ασπίδα αποτροπής και προστασίας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά και γέφυρα συνεννόησης.

Πολλά τα μηνύματα που προκύπτουν από το νέο απόκτημα. Τα νερά μας θα παραμείνουν απόρθητα. Η πυραυλάκατος χτίστηκε από ελληνικά χέρια και είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτό. Το ίδιο το όνομά της δείχνει την εκτίμηση στους ήρωές μας.

Σύντομα θα προστεθούν στον στόλο οι 4 φρεγάτες αλλά και περαιτέρω ενίσχυση, όπως και ενισχύσεις, με τα Rafale και τα αναβαθμισμένα F-16 γίνονται και στην Πολεμική Αεροπορία. Και ο Στρατός Ξηράς εκσυγχρονίζεται διαρκώς.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν προτεραιότητα για αυτή την κυβέρνηση. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι η ενότητα και η ετοιμότητά σας.

Όποιος παραβιάζει τα σύνορα, τιμωρείται. Στον 21ο αιώνα δεν έχουν θέση αυτοκρατορικά οράματα άλλων εποχών. Τα προβλήματα λύνονται ειρηνικά κι αυτό επιθυμούν οι λαοί μας. Λάθος κάποιοι να ανακαλύπτουν εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν.

Συγχαίρω όσους συνέβαλαν για την απόκτηση αυτού του νέου σκάφους που θα πλέει στο Αιγαίο ως πρεσβευτής ειρήνης και υπερασπιστής των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».