Αιχμές εναντίον της ηγεσίας της ΝΔ άφησε την Κυριακή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε λόγο για «λαθρεπιβάτες» στο μεταρρυθμιστικό κύμα που είχε ανάγκη η χώρα και από το χώρο της ΝΔ.

Ads

«Κάνω έκκληση να κατανοήσουμε ότι δεν κρύβεται πίσω από κάθε καλόπιστη κριτική η εσωστρέφεια. Οφείλω να πω όμως ότι δεν αγωνίστηκαν όλοι με την ίδια ένταση. Κάποιοι τράβαγαν τον κάρο των μεταρρυθμίσεων και κάποιοι τους λιθοβολούσαν. Κάποιοι ήταν λαθρεπιβάτες στο μεταρρυθμιστικό κύμα και από τη δική μας παράταξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία του κόμματος. «Υπό συνθήκες το 28% που έλαβε η ΝΔ είναι καλό ποσοστό. Με προβληματίζει τι κρύβεται πίσω από αυτό.

Δεν είναι δεδομένο ότι θα καρπωθούμε τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ, θέλει αγώνα. Δεν είναι κακό στη συζήτηση που ακολουθούμε να επαναοριοθετήσουμε και την ιδεολογία μας. Το έκτακτο συνέδριο σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει αμφισβήτηση του αρχηγού μας. Οι εξελίξεις στη χώρα ίσως να είναι ραγδαίες. Πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι», σημείωσε.

Ads

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: Το θέμα για αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ έχει κλείσει [ΒΙΝΤΕΟ]

Παραίτηση Αβραμόπουλου από την αντιπροεδρία: Να τελειώνουμε με τη φοβική ΝΔ