Πλήρη κάλυψη στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους παρείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη που έδωσε το πρωί της Πέμπτης 11/4 στον Αντ1.

Ads

Ερωτηθείς από τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου αν υπάρχει πολιτική ευθύνη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε αρνητικά και αναφερόμενος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη είπε ότι πρόκειται για έναν υπουργό «που πραγματικά κατέχει το αντικείμενο και κάνει μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει τα κακώς κείμενα στην ΕΛΑΣ».

Συμπλήρωσε οτι υπάρχει ακόμα η κουλτούρα του «ωχαδερφισμού» στην ΕΛΑΣ αλλά, όπως είπε, η πλειοψηφία έχει την αίσθηση του καθήκοντος. Παραδέχθηκε οτι η αλλαγή της κουλτούρας ενός οργανισμού δεν είναι εύκολη υπόθεση και ότι χρειάζεται να κάνουμε «πολλά περισσότερα».

Μητσοτάκης: Θεωρίες συνωμοσίας το μπάζωμα – Τα ηχητικά δόθηκαν ακέραια στη Δικαιοσύνη

Αναφορικά με τα Τέμπη και το μπάζωμα του χώρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για θεωρίες συνωμοσίας.
«Δεν απαντήσαμε με πειστικότητα στις θεωρίες συνωμοσίας της αντιπολίτευσης» είπε και αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας πως απλά ελήφθη μία επιχειρησιακή απόφαση για να σταθεροποιηθεί το έδαφος, να επιχειρήσουν οι γερανοί και να σηκωθούν τα βαγόνια.

Ads

Σε ο,τι αφορά τα μονταρισμένα ηχητικά και όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Τερεζάκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως δεν γνωρίζει αν υπάρχει μονταζιέρα στους διαλόγους. «Πιθανώς να είναι αλλά δεν το ξέρω. Όλα τα ηχητικά δόθηκαν ακέραια στη Δικαιοσύνη. Δεν ξέρω πως τα ηχητικά έφθασαν σε κάποια ΜΜΕ» πρόσθεσε.

«Τι να συγκαλύψουμε ακριβώς στα Τέμπη; Ότι η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε εκρηκτικά ή ξυλόλιο; Οι πραγματογνώμονες θα αποφασίσουν τι ισχύει» συμπλήρωσε.

Επέμεινε στο ανθρώπινο λάθος λέγοντας ότι «στα Τέμπη συναντήθηκε το ανθρώπινο λάθος με χρονιές παθογένειες της Δημόσιας Διοίκησης».

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αντ1