Στοιχεία πολιτικών, μεταξύ των οποίων του Αλέξη Τσίπρα, του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και άλλων δημοσίων προσώπων, μη πολιτικών, βρέθηκαν στις σημειώσεις της Πόλας Ρούπα. Αναφορές υπήρχαν ακόμη και για τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιώργο Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμο και Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Ads

Στις πρόχειρες σημειώσεις, που βρέθηκαν στο σπίτι της Ηλιούπολης, υπήρχαν διευθύνσεις κατοικιών και γραφείων, πινακίδες αυτοκινήτων κ.α. Πάντως, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για «σκόρπιες» σημειώσεις της Πόλας Ρούπα που δεν συγκροτούν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επίθεσης.  

Σήμερα το πρωί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας, τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντώνη Σαμαρά, ενημερώνοντάς τους για το γεγονός ότι και οι δύο ήταν καταγεγραμμένοι στις σημειώσεις της κατηγορούμενης για τρομοκρατία. Επίσης κλιμάκιο της ΕΛΑΣ μετέβη και στα γραφεία της ΝΔ στην οδό Πειραιώς.

Ο Νίκος Τόσκας ανέφερε ότι συνεχίζεται η παρακολούθηση στους κύκλους της Πόλας Ρούπα και ότι η Αντιτρομοκρατική αναλύει όλα τα ευρήματα που υπήρχαν σε κομπιούτερ ή έγγραφα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπήρχε οργανωμένο σχέδιο επίθεσης εναντίον των δύο γαλάζιων πολιτικών.

Ads

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές του 2013 τα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού είχαν αποτελέσει στόχο επίθεσης από ενόπλους, οι οποίοι είχαν πυροβολήσει προς τα γραφεία του τότε αρχηγού του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές. Την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση ΟΛΑ, με την υπόθεση πλέον να ξανανοίγει από την αστυνομία, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Μιλώντας στον Alpha 98.9 ο κ. Τόσκας έκανε λόγο για «πλούσιο υλικό» για το οποίο δεν έχει τελειώσει ακόμα η έρευνα της αστυνομίας. Ερωτηθείς αν υπήρξε κίνδυνος για υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε: «Είναι διαφορετικό το να βρεθούν κάποια σκόρπια ονόματα σε χαρτάκια χωρίς κανένα σχέδιο. Βρέθηκαν κάποια ονόματα διαφόρων, κάποιων πολιτικών, κάποιων άλλων, αλλά ήταν σε χαρτάκια».

Σε ερώτηση αν επρόκειτο και για πολιτικούς, ο κ. Τόσκας είπε: «Αλλά ήταν σε χαρτάκια, όχι με κάποιες ενδείξεις σοβαρές. Έχω δώσει εντολή στην Αστυνομία και τα αξιολογεί και μόλις τελειώσει η αξιολόγηση σήμερα θα ενημερωθούν αυτοί οι άνθρωποι, απλά να έχουν το νου τους.

Όχι ότι υπάρχει κάποια σοβαρή ένδειξη, όπως γράφτηκε σε κάποια εφημερίδα, η οποία έγραψε υπερβολές και ανακρίβειες. Δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ανησυχίας, υπάρχουν απλά αναγραφές ονομάτων και τίποτα παραπάνω.»