Μήνυμα ομαλοποίησης των σχέσεων κράτους-εκκλησίας επιχειρεί να στείλει η κυβέρνηση με την ανακοίνωση της κοινής επίσκεψης που θα πραγματοποιήσουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη Θήβα την προσεχή Παρασκευή, στον απόηχο της πρόσφατης ψήφισης του νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Ads

Η κοινή εμφάνισή τους θα πραγματοποιηθεί σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων της εκκλησίας στο Δήλεσι, έξω από τη Θήβα, για πρώτη φορά μετά την ένταση που ακολούθησε την συγκεκριμένη νομοθέτηση.

Η ένταση αυτή εκφράστηκε με τον πλέον γραφικό τρόπο με την επίθεση που δέχτηκε η βουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας, Αγγελική Δεληκάρη, από υποψήφια βουλεύτρια στη περιφέρεια Καβάλας με το κόμμα της Νίκης.

Μετά το περιστατικό αυτό η Εκκλησία δήλωσε πως «δεν εκδικείται»: «Τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν είναι σωστές. Η Εκκλησία είναι αγάπη. Παραπονιέται, λέει τις θέσεις της, είναι σταθερή σε αυτές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγάπη είναι εκείνη η οποία είναι πάνω από όλα, καθώς, επίσης, η ευγένεια και η ανοχή. Αυτά τα περιστατικά οφείλονται και στην παιδεία του καθενός και στην επίδραση μερικών ανθρώπων οι οποίοι εκλαμβάνουν πολλά πράγματα της Εκκλησίας σαν εκδίκηση. Η Εκκλησία, όμως, δεν εκδικείται. Αγαπάει, αλλά δεν φεύγει από τις θέσεις της», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ads

Tην Τρίτη το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο υπουργείο Παιδείας, στην πρώτη του επίσκεψη από τότε που ανέλαβε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σύμφωνα με την Ιερά Αρχιεπισκοπή, η συνάντηση θα έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα.