Την παραδοχή ότι η ΝΔ δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να κυβερνήσει καλά «διότι είναι ένα γερασμένο κόμμα που έχει χάσει την επικοινωνία με την κοινωνία»,έκανε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ads

«Η ΝΔ δεν καρπώνεται την απαξίωση του κ. Τσίπρα, διότι είναι ένα γερασμένο κόμμα που έχει χάσει την επικοινωνία με την κοινωνία. Η ΝΔ δεν αρκεί να μείνει ενωμένη, αλλά ανανεωμένη» τόνισε.

Μιλώντας στο Mega, είπε ότι θα χρειαστούν μήνες μετά τις εκλογές για να καταφέρει το κόμμα να ανασυντάξει τις δυνάμεις του. «Πρέπει να γίνουν μεγάλες αλλαγές. Πρέπει να αλλάξουν πρόσωπα, οργανωτικές δομές και να πάμε σε ένα συνέδριο επανίδρυσης όπου θα γίνουν πολλές καταστατικές αλλαγές, τόνισε.

Αναφορικά με την υποψηφιότητα του για την προεδρία της γαλάζιας παράταξης, εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας πως η υποψηφιότητά του έχει μια «πολύ καλή δυναμική».

Ads

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που τον δείχνουν τρίτο στη μάχη για την ηγεσία, είπε πως «η καλύτερη δημοσκόπηση είναι αυτή που κάνει στις συγκεντρώσεις».

Τέλος, όσον αφορά τις πρώτες του κινήσεις αν τελικά εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ, προειδοποίησε ότι θα ζητήσει τις παραιτήσεις των στελεχών του οργανωτικού της ΝΔ, αλλά και τη μεταφορά της έδρας σε ένα πιο φθηνό κτίριο από αυτό της Συγγρού, καθώς όπως σημείωσε η ΝΔ είναι ένα «περίπου χρεοκοπημένο κόμμα».