Τι σημαίνει ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος – και ο αντίπαλος του – διαψεύδουν μετά βδελυγμίας δημοσίευμα της Εστίας αλλά όχι του Documento, όταν στις βασικές τους γραμμές τα δύο ρεπορτάζ λένε το ίδιο πράγμα;

Ads

Τα δύο ρεπορτάζ συμφωνούσαν ότι οι Μπρατάκος – Παπασταύρου ήταν σταλμένοι από τον Μητσοτάκη για να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και να συμφωνηθεί ένα είδος εκεχειρίας.

Η διαφορά είναι ότι η Εστία έγραψε πώς η σύζυγος του πρωθυπουργού έστειλε Sms («να τα βρούμε, άκου τους υπουργούς») στον εφοπλιστή, ενώ το Documento ότι του τηλεφώνησε διατυπώνοντας ανάλογο αίτημα.

Στο δημοσίευμα του «Documento» (Κώστας Βαξεβάνης) αναφέρεται ότι «στην κορύφωση της κρίσης η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, η οποία είναι φίλη του Βαγγ. Μαρινάκη πολλά χρόνια, επιχείρησε να παίξει αποφασιστικό ρόλο για να τελειώσει η αντιπαράθεση» και πως «διέπραξε το ατόπημα να καλέσει τον πρώην φίλο της, τον οποίο μάλιστα θέλησε να επιπλήξει για όσα έγραφε το “Βήμα” και γιατί “δεν είχε την ευαισθησία να ενημερώσει για το τι θα κάνει”. Η συζήτηση με τον επιχειρηματία φαίνεται ότι δεν είχε τίποτε στο κλίμα της παλιάς καλής φιλίας και έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα».

Ads

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε το δημοσίευμα της Εστίας, αλλά δεν είπε κουβέντα για αυτό του Documento.

Παρόμοια τακτική και από τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, που απείλησε με δικαστικές διώξεις την Εστία, χωρίς να αναφερθεί στο Documento.

Tο συμπέρασμα είναι ότι πράγματι υπήρξε επικοινωνία της Μαρέβας Μητσοτάκη, αφού δεν διαψεύστηκε το Documento.

Άλλωστε και η διάψευση του κυβερνητικού εκπροσώπου για το δημοσίευμα της Εστίας, ήταν μεν επιθετική αλλά εξαιρετικά ασαφής, χωρίς να διευκρινίζει αν διαψεύδει την παρέμβαση Μαρέβας ή ότι δεν έγινε με SMS.

«Η εφημερίδα “Εστία” δεν δίστασε να στοχοποιήσει τη σύζυγο του πρωθυπουργού με ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα γεμάτο αισχρά ψεύδη», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Άρα το τηλεφώνημα για το οποίο έγραφε πρωτοσέλιδα το Documento είναι αλήθεια.

Στην Εστία θα επιμείνουν ότι το ρεπορτάζ τους ήταν ακριβές και διασταυρωμένο. Θεωρούν ότι η αντίδραση της κυβέρνησης σχετίζεται με το γεγονός ότι όσα γράφει μια εφημερίδα της συντηρητικής παράταξης έχει μεγαλύτερη επίδραση στο κυβερνητικό στρατόπεδο από το ρεπορτάζ ενός ορκισμένου εχθρού της, όπως είναι ο Κ. Βαξεβάνης.

Πιστεύουν επίσης ότι η κυβέρνηση δεν διέψευσε το Documento, γιατί τότε μπορεί ο Β. Μαρινάκης, που επίσης μετατρέπεται σε βασικό εχθρό της κυβέρνησης, να το επιβεβαίωνε διαψεύδοντας τη… διάψευση.

Το βέβαιο επίσης είναι ότι οι δύο καρατομηθέντες στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού πράγματι εκτελούσαν αποστολή. O αρχηγός τους έκοψε το κεφάλι όταν η επίσκεψη έγινε γνωστή.

Στο ρεπορτάζ του, το Documento γράφει ότι η απόφαση ελήφθη σε «μια τηλεδιάσκεψη με τους παράγοντες του Μαξίμου και τον Μητσοτάκη από τον Καναδά», όπου «ο Μητσοτάκης παρότι εξέφρασε την άποψη “ή τον τελειώνουμε ή μας τελειώνει”», δέχτηκε ότι έπρεπε να γίνει μια προσπάθεια από τον Στ. Παπασταύρου και τον Γ. Μπρατάκο.

Και το ρεπορτάζ του Documento δεν διαψεύστηκε.