Ελπιδοφόρα μηνύματα, ότι η ΝΔ θα αναλάβει γρήγορα και πάλι το τιμόνι της χώρας έστειλε ο νέος πρόεδρος της ΝΔ στους βουλευτές του. Κατά την πρώτη του ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό κάνοντας λόγο για «λαϊκισμό» στον οποίο ο ίδιος θα βάλει τέλος. 

Ads

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι όχι μόνο με όραμα αλλά με σχέδιο. Να ασκήσουμε υπεύθυνη και δημιουργική αντιπολίτευση, αλλά με εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, δεν αρκούμαστε στην ανέξοδη κριτική» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Παράλληλα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς την ανίκανη, ανεύθυνη και ιδεοληπτική και της χρέωσε ψέματα και λαϊκισμό. Τόνισε ότι η ΝΔ θα πάρει οριστικό διαζύγιο από τον λαϊκισμό και θα δικαιώσει τους πολίτες. 

Αντιπολιτευτικά η ΝΔ θα δώσει το στίγμα της στο ασφαλιστικό, όπως είπε ο νέος πρόεδρος του κόμματος, που κατηγόρησε αποκλειστικά την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επειδή «έκανε τραγική διαχείριση των δημόσιων οικονομικών το 2015». 

Ads

«Ο δήθεν υπέρμαχος των λαϊκών συμφερόντων ΣΥΡΙΖΑ τσακίζει τους νέους συνταξιούχους τους ελευθέρους επαγγελματίες. Αλλά κάθε μέρα που περνά διορίζει ημετέρους και συγγενείς και δίνει παράλογες αυξήσεις» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Και δήλωσε: «Έχω εντολή να στηρίξω τους πολίτες, όχι την κυβέρνηση Τσίπρα». «Ας μην ελπίζει λοιπόν σε συναίνεση» είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργός. Εξαίρεση έκανε πάντως στο θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος λέγοντας ότι στην πρώτη συνάντηση που θα έχει με τον Αλέξη Τσίπρα θα το θέσει.  

Έκανε επίσης άνοιγμα στο κέντρο λέγοντας ότι στόχος του είναι να εκφράσει πολίτες που «αισθάνονται πολιτικά άστεγοι αυτούς που αναζητούν πολιτική στέγη στο κέντρο του πολιτικού φάσματος, ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ». 

Για το κόμμα ζήτησε ενότητα καθώς, όπως τόνισε αυτή ήταν η εντολή των ψηφοφόρων της ΝΔ. «Η εντολή τους είναι ενωμένοι να προχωρήσουμε στη δημιουργική ανανέωση της ΝΔ ώστε να γίνει πάλι η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη».

Μάλιστα ζήτησε ένα θερμό χειροκρότημα για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, λέγοντας: «Τον σέβομαι, τον τιμώ θα είναι πολύτιμος συνεργάτης μου, μαζί θα είμαστε στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της ΝΔ» όπως και μαζί με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τους πρώην προέδρους και τα στελέχη του κόμματος.