«Ας έρθουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να δουν τι σημαίνει μεγάλη συγκέντρωση», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ στην Πάτρα. «Εμείς είμαστε με όλους τους Έλληνες. Στις 26 Μαΐου θα σημάνει η μεγάλη πολιτική αλλαγή», είπε. 

Ads

«Οι Έλληνες λένε “ως εδώ”. Στις 26 Μαΐου φέρνουν την πολιτική αλλαγή. Και ενωμένοι όσο ποτέ, ψηφίζουν ΝΔ. Τη μόνη απάντηση σήμερα, στο ναυάγιο του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ κάλεσε τα μέλη τους κόμματος να ψάξουν να βρουν όλους τους αναποφάσιστους και να τους πείσουν να προσέλθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν τη ΝΔ. «Αυτή η κάλπη δεν επιτρέπει ίσες αποστάσεις, ούτε κόμματα μιας χρήσης», ανέφερε και τόνισε: «Με λογική αλλά και με καρδιά και ψηφίζουμε την ενωμένη και ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία […] Όπως ανανεώσαμε τη ΝΔ θα ανανεώσουμε και την Ελλάδα». Απηύθυνε δε κάλεσμα σε όσους αποχώρησαν από την ΝΔ «να επιστρέψουν σπίτι τους».
 
«Οι πολίτες δεν παρασύρονται από φθηνά κόλπα και προπαγάνδα της τελευταίας στιγμής. Οι πολίτες  θα επιλέξουν ανάμεσα στο βάλτωμα του χθες και στο καλύτερο μέλλον που εγγυάται η ΝΔ. Μια Ελλάδα με λιγότερους φόρους, περισσότερες δουλειές… δεν θέλω το κράτος να είναι συνέταιρος του μικρομεσαίου», δήλωσε. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στη 13η σύνταξη επαναλαμβάνοντας πως πρόκειται για ένα «προεκλογικό επίδομα». «Οι συνταξιούχοι έχουν αξιοπρέπεια, δεν εξαγοράζονται με δώρα», είπε και πρόσθεσε: «Ακούστε και αυτό. Συνταξιούχος με έπιασε και μου είπε: “Εσένα πρέπει να ευχαριστούμε για τη 13η σύνταξη, όχι τον Τσίπρα, γιατί αν δεν είχες τόσο μεγάλο προβάδισμα δεν θα την έδινε για να μειώσει τη διαφορά”». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της ασφάλειας, τονίζοντας πως με κυβέρνηση ΝΔ «θα υπάρχει ασφάλεια παντού». «Οι κουκουλοφόροι θα φύγουν από τα πεζοδρόμια και το άσυλο θα καταργηθεί» είπε. Παράλληλα ανέφερε πως «η ΝΔ είναι η μεγάλη πατριωτική παράταξη και ο πατριωτισμός είναι διαφορετικός από τον στείρο εθνικισμό». «Δεν χρειαζόμαστε καμία δημοσκόπηση για να διαπιστώσουμε το ρεύμα της ΝΔ. Απέναντι στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η αλήθεια και η σκληρή δουλειά», είπε και συνέχισε: «Δεν θέλουμε να διαδεχθούμε τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά να γίνουμε μια άλλη κυβέρνηση».