«Εάν κερδίσει ο Τσίπρας η χώρα θα χρεοκοπούσε σε ένα μήνα. Θα γύριζε πίσω στα μνημόνια» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ads

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δηλώσεις κατά την περιοδεία του στην Πελοπόννησο όπου και τόνισε ότι έκανε πράξη όσα υποσχέθηκε την τετραετία αυτή, έθεσε το δίλημμα των εκλογών και εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο λαός θα εμπιστευθεί τη Νέα Δημοκρατία για «μία νέα συμφωνία αλήθειας».

«Ξεκινώ το οδοιπορικό στην Πελοπόννησο εδώ από τις Μυκήνες μια ημέρα πριν πάω στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου για την προκήρυξη των εκλογών που θα αναδείξουν και πάλι νικήτρια τη ΝΔ» ανέφερε αρχικά.

Έθεσε για μια ακόμη φορά το δίλημμα των εκλογών το οποίο υποστηρίζει ότι είναι «θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Ισχυρή Ελλάδα η χώρα ανοικτών συνόρων;»

Ads

Όπως ανέφερε «εάν ο Τσίπρας κέρδιζε τις εκλογές – που δεν θα γίνει – η χώρα θα χρεοκοπούσε σε ένα μήνα. Θα γύριζε πίσω στα μνημόνια. Του λέμε, όχι δεν θα πάρουμε».

Έπειτα εκτίμησε ότι «θα προσπαθήσουν (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) να κάνουν κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ 25. Δεν πιστεύω ούτε λέξη από αυτά που λέει ο Τσίπρας. Πρωθυπουργός Τσίπρας – Υπουργός Οικονομικών Βαρουφάκης. Ενδεχομένως κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος».

«Δεν ξέρω τι άλλο μπορούμε να δούμε για να αποτρέψουμε αυτό το ενδεχόμενο. Πρέπει να έχουμε ισχυρή ΝΔ» σημείωσε.

«Αφήνουμε τους αντιπάλους μας να βουλιάξουν στους δύσοσμους λάκκους που έσκαψαν. Δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτή την τακτική. Αυτοί τα έκαναν για εμάς όταν μας κατηγορούσαν για βιαστές κλπ για συμπεριφορές μεμονωμένων ανθρώπων» κατέληξε.