Περιοδεία στον Κορυδαλλό πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των προεκλογικών του επισκέψεων σε δήμους και περιοχές της χώρας.

Ads

Στο επίκεντρο των δηλώσεων του πρωθυπουργού βρέθηκε το ζήτημα της μετεγκατάστασης των φυλακών που βρίσκονται στην περιοχή, για το οποίο είπε ότι «αλήθεια είναι ότι μας κούρασε, μας παίδεψε, είμαι όμως πια απολύτως βέβαιος ότι θα υλοποιήσουμε, τη δεύτερη τετραετία, αυτή τη δέσμευσή μας. Χώρος έχει βρεθεί, χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν, οι φυλακές θα φύγουν από τον Κορυδαλλό και θα συζητήσουμε μαζί με την τοπική κοινωνία το τί πρέπει να κάνουμε και πως πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτό τον πολύ σημαντικό χώρο ο οποίος θα αποδεσμεύεται προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, προς όφελος της τοπικής οικονομίας».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για αύξηση και προστασία του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, λέγοντας ότι «αν την πρώτη τετραετία το στοίχημα ήταν οι χαμηλότεροι φόροι και ξέρετε πια ότι όλοι πληρώνουμε χαμηλότερους φόρους, το στοίχημα της δεύτερης τετραετίας θα είναι οι καλύτεροι μισθοί για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα, πρωτίστως για τα νέα παιδιά τα οποία τώρα μπαίνουν στην αγορά εργασίας» και προσθέτοντας πως «η μέριμνα αυτής της κυβέρνησης, η έννοια μας, θα είναι πάντα οι συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Όσο η οικονομία αναπτύσσεται τόσο η κυβέρνηση αυτή δεν θα διστάζει αυτό το μέρισμα ανάπτυξης να το αξιοποιήσει για να στηρίξει συμπολίτες μας οι οποίοι σήμερα δυσκολεύονται. Είμαστε αντιμέτωποι με μια εισαγόμενη κρίση ακρίβειας, κάνουμε όμως ό,τι μπορούμε για να ελαφρύνουμε την επίπτωση στα νοικοκυριά».

Στο πλαίσιο αυτό, έκανε εκτενή αναφορά στα οικονομικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση (αυξήσεις στις συντάξεις, κατάργηση εισφορά αλληλεγγύης, αύξηση του κατώτατου μισθού, «Market Pass», κ.λπ.) και σημείωσε ότι «χαίρομαι σήμερα που είμαι εδώ και βλέπω μία ζωντανή αγορά, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν και βλέπω αισιοδοξία και χαμόγελα. Πετύχαμε πολλά και θα πετύχουμε ακόμα περισσότερα τη δεύτερη τετραετία».

Ads

Επίσης, αναφέρθηκε στο ψηφιακό κράτος, καθώς επισκέφθηκε το Κέντρο Ψηφιακής Εκπαίδευσης του δήμου, λέγοντας ότι «έχουμε κάνει μια επανάσταση με το gov.gr και θέλουμε όλες και όλοι να μπορούν να το εκμεταλλεύονται και να μην χρειάζεται, όπως έλεγα, να πηγαίνουν στα παιδιά και στα εγγόνια προκειμένου να κάνουν μια διεκπεραίωση οποιασδήποτε υπόθεσης μπορεί να έχουν είτε με το κράτος, είτε με τράπεζες, είτε με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. […] Έχουμε διαπιστώσει ότι μπορούμε να τα κάνουμε όλα ψηφιακά, αλλά πρέπει να τα κάνουμε ψηφιακά και με ασφάλεια».