Ακύρωσε το προγραμματισμένο για την Τρίτη ταξίδι του στην Ιορδανία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του το απόγευμα της ίδια ημέρας θα παραχωρήσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Μετά και το αποτέλεσμα των χθεσινών ευρωεκλογών, όπου η Νέα Δημοκρατία υπέστη ήττα παρά την πρωτιά, συγκεντρώνοντας 28,31%, όλα δείχνουν πως επισπεύδεται ο ανασχηματισμός.

Ads

Η κυβερνώσα παράταξη συγκέντρωσε λίγο πάνω από 1 εκατομμύριο ψήφους (1.125.602 ψήφους), ενώ στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2023 είχε συγκεντρώσει 2.115.311 και στις ευρωεκλογές του 2019 1.873.137 ψήφους.

Άλλωστε, στους διαδρόμους των γραφείων της Ν.Δ., ήδη σιγοψιθυριζόταν ότι μετά τη μάχη των ευρωεκλογών, θα ακολουθήσει ένας δομικός ανασχηματισμός. Τη σχετική σεναριολογία τροφοδότησε το γεγονός ότι – στην πρόσφατη συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ – ο πρωθυπουργός – όταν ρωτήθηκε σχετικά – δεν απέκλεισε κατηγορηματικά την προοπτική των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, μετά τις 9 Ιουνίου: «∆εν είναι αυτή τη στιγμή κάτι το οποίο έχω στο µυαλό µου. Στο µυαλό µου έχω την εκλογική αναµέτρηση και όλα τα στελέχη συστρατεύονται σε αυτή», είχε σημειώσει.

Διαβάστε επίσης: Ευρωεκλογές 2024 / Η δύσκολη επόμενη μέρα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ads

Υπενθυμίζεται πως χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η ΝΔ δεν έπιασε τον εκλογικό στόχο που ο ίδιος είχε θέσει.

«Δεν θα κρύψω την πραγματικότητα. Το κόμμα μας δεν έφτασε στον στόχο της. Δεν με ενδιαφέρουν επιχειρήματα όπως ότι πετύχαμε τη μεγαλύτερη διαφορά ευρωεκλογών. Σέβομαι την επιλογή του κόσμου. Είτε εκφράστηκε με την επιλογή του κόσμου για αποχή. Την ακούω δυνατά. Στις δύο μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης Γαλλία και Γερμανία τα δύο πρώτα κόμματα υποχώρησαν δραματικά. Στην Ελλάδα η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτη σταθερά. Στρεφόμαστε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα. Εχουμε τρία χρόνια μπροστά μας χωρίς εκλογές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Προεκλογικά και παρά τις δικές μου προσπάθειες έλειψε ο ουσιαστικός προβληματισμός για τις θέσεις της Ευρωεκλογές. Σέβομαι την επιλογή τους είτε αυτή εκφράστηκε με αποχή, που δυσκολεύει εξαγωγή συμπερασμάτων είτε είχε μικρότερα κόμματα. Ακούω τη φωνή τους και την ακούω δυνατά: Σας εμπιστευόμαστε αλλά προσπαθήστε περισσότερο και αυτό θα κάνουμε».

«Η Ελλάδα είναι καλύτερη το 2024 από ότι ήταν το 2019. Στρεφόμαστε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα. Έχουμε τρία χρόνια μπροστά μας χωρίς εκλογές. Οι ευρωβουλευτές μας θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό σε ένα ευρωκοινοβούλιο που η άνοδος της ακροδεξιάς αποτελεί μια πραγματικότητα» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ευρωεκλογές 2024: Διαβάστε αναλυτικά όλες τις ειδήσεις, ρεπορτάζ και συνεντεύξεις στο tvxs