Eπίθεση στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, όπου ψηφίζεται σήμερα η κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ads

«Δεν ξέρω πόσο υπερήφανος πρέπει να αισθάνεστε που είστε ο μακροβιότερος μνημονιακός πρωθυπουργός στην εποχή των μνημονίων. Σήμερα θα υποστείτε το μαρτύριο της αλήθειας, που εσείς δημιουργήσατε και που η ελληνική κοινωνία έχει βιώσει στο πετσί της» ανέφερε και συνέχισε:

«Ολη η πολιτική σας είναι μια μεγάλη απάτη κ. Τσίπρα».

«Δεν μας είπατε τίποτα τελευταία για το Σκοπιανό, ούτε εσείς ούτε ο κ. Καμμένος. Εχετε να μας πείτε τίποτα για όσα είπε ο κ. Ζάεφ για Μακεδόνες του Αιγαίου κλπ; Σε όσα οι προηγούμενες κυβερνήσεις λέγανε όχι, εσείς είπατε ναι. Μόνοι σας κάνατε το παζάρι και έχετε ακέραια την ευθύνη. Εμείς χρησιμοποιούμε όλα τα εργαλεία που μας δίνει η Δημοκρατία για να σας αποτρέψουμε» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ads

Συνεχίζοντας κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για αφωνία «στο σκάνδαλο της ΔΕΠΑ» και είπε ότι το κουβάρι αυτής της υπόθεσης τώρα αρχίζει να ξετυλίγεται.

«Σήμερα κλείνετε 1.417 μέρες στην εξουσία και οι πολίτες ξέρουν ότι τους κοροϊδέψατε με ψεύτικες υποσχέσεις. Σήμερα ξαναφορέσατε την μάσκα του τάχα φιλάνθρωπου. Διαλαλείτε την μη περικοπή των συντάξεων που εσείς ψηφίσατε.  Με κυνισμό στήσατε έναν αντιπερισπασμό πάνω στην εθνική γραμμή του Μακεδονικού. Ανταλλάξατε το Σκοπιανό με τις μειώσεις των συντάξεων» υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Μόνο που έτσι δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της χώρας, αλλά ξένα συμφέροντα. Στις Βρυξέλλες λένε ότι κανένας Έλληνας πρωθυπουργός δεν ήταν τόσο εύκολος στη διαπραγμάτευση. Τα δώσατε όλα για την εξουσία».

«Είστε ο αρχιερέας των fake news»

Αρχιερέα των fake news» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καταλογίζοντας του πως κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής δηλώσεις που ο ίδιος δεν είχε κάνει.

Κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε πως «πράγματι οι Έλληνες πολίτες θυμούνται πολύ καλά, όταν λέγατε ότι θα σκίσετε τα μνημόνια και θα τα καταργήσετε με ένα νόμο». Είπε, δε, απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, ότι ενώ βρισκόταν στις πλατείας με τους αγανακτισμένους, «τώρα θεωρείτε φασίστα και εθνικιστή όποιον διαμαρτύρεται».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε εκ νέου αχρείαστο το τρίτο μνημόνιο, ενώ επικαλούμενος τον Κλάους Ρέγκλινγκ, είπε ότι κόστισε 100 δισ. Ανέφερε εξάλλου ότι επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οι τράπεζες έχασαν το 99,7% της αξίας τους. Απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, είπε πως «την τελευταία φορά που θα μιλήσετε για το παλιό και το νέο, για κοιτάξτε στα βουλευτικά σας έδρανα». Κατηγόρησε επίσης τον Πρωθυπουργό ότι δεν απαντά επί της ουσίας για τη ΔΕΠΑ.

Σε ό,τι αφορά το Μακεδονικό, επανέλαβε πως «εκεί που όλοι οι άλλοι είπαν όχι, εσείς είπατε ναι». Κατηγόρησε επίσης τον Α. Τσίπρα ότι ποτέ δεν καταδίκασε τη βία από όπου κι αν προέρχεται. «Για εσάς υπάρχουν καλές και κακές καταλήψεις», συμπλήρωσε και κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην ταυτίσει ξανά τη Ν.Δ. με την ακροδεξιά, προσθέτοντας πως «εσείς κυβερνάτε με τον κ. Καμμένο».