«Δεν υπάρχουν πρόσφυγες, είναι όλοι λαθρομετανάστες». Λόγια που δεν θα περίμενε κανείς να ακούγονται από έναν άνθρωπο της Εκκλησίας, ακούστηκαν όμως από έναν ακόμα ιερέα. Την παραπάνω δήλωση έκανε από άμβωνος, ο Μητροπολίτης Χίου, πατώντας στο δρόμο που χάραξαν ο Άνθιμος της Θεσσαλονίκης και ο Αμβρόσιος των Καλαβρύτων. Δεν παρέλειψε επίσης να κάνει και το πολιτικό του σχόλιο…

Ads

Ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος αφού λειτούργησε το ποίμνιο, είπε να του κάνει και «κήρυγμα», σε ρατσιστικούς τόνους, μαινόμενος κατά των προσφύγων, των ομοφυλόφιλων αλλά και των πολιτικών.

«Δεν υπάρχουν πρόσφυγες είναι όλοι λαθρομετανάστες» είπε χαρακτηριστικά για τους πρόσφυγες, όντας ο επικεφαλής της Εκκλησίας σε ένα νησί που έχει δεχτεί μεγάλα προσφυγικά ρεύματα. Από τα πυρά του δεν ξέφυγαν όμως και οι ομοφυλόφιλοι, τους οποίους «καταδίκασε» εξαιτίας του συμφώνου συμβίωσης. Με την ευκαιρία επιτέθηκε και στους δημάρχους για τους οποίους είπε ότι «δεν είναι δυνατόν να παντρεύουν ζευγάρια εκείνοι που μαζεύουν τα σκουπίδια μας».

Όταν δε το θέμα έφτασε στην ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, ήταν που ο Μητροπολίτης απασφάλισε λέγοντας ότι οι πολιτικοί μας ότι «έχουν κατεβάσει τα παντελόνια και προσκυνούν» κι ότι «παραδίδουν τη χώρα».

Ads

Μετά από όλα αυτά, κάλεσε μάλιστα και τους πιστούς να φωνάξουν δυνατά την αντίθεση τους στη στάση των βουλευτών και να μην επιτρέψουν τη δημιουργία τεμένους.

Σοκαρισμένοι πολλοί πιστοί μιλώντας στο Politichios.gr σημείωσαν ότι «ένας πνευματικός ηγέτης πρέπει να ενώνει το ποίμνιο του, όχι να το χωρίζει, να το διχάζει και να στρέφεται με μίσος ενάντια σε οτιδήποτε διαφορετικό».