Έχει τεθεί σε αργία από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ενώ ξεκίνησε η ανακριτική και δικαστική διαδικασία για ιερέα που εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης.

Ads

Όπως αναφέρουν οι αστυνομικές αρχές, ένας 68χρονος ιερέας και ο 61 ετών στενός του συνεργάτης, πρώην ιερωμένος, είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία ότι απέσπασαν δωρεές άνω του 1,3 εκατ. ευρώ από πιστούς.

Θα τον έκαναν… Μητροπολίτη

Φέρονται να έπειθαν τα θύματά τους να στηρίξουν τον 68χρονο ιερέα, προκειμένου να γίνει Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, όπως ισχυρίζονταν.

Έξι φερόμενα θύματα προχώρησαν σε καταγγελίες προς τις αρμόδιες αρχές και η απάτη αποκαλύφθηκε ύστερα από έρευνα του Τμήματος Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ..

Ads

Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται δύο ακόμη συνεργοί τους, 51 και 34 ετών.

Σε αργία από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, με σχετική ανακοίνωσή της, έγινε σαφές ότι ήδη εναντίον του ιερέα από τις αρχές του 2024, έχουν εκκινήσει η ανακριτική και δικαστική διαδικασία.

Σημειώνεται ότι ο ιερέας απομακρύνθηκε από την ενορία, τον Ναό στον οποίο υπηρετούσε, έχει τεθεί σε αργία από κάθε είδους ιεροπραξία και του έχει αφαιρεθεί η ιδιότητα του εξομολόγου.

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση της η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης αναφέρει:

«Με αφορμή ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης περί εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα που ακολούθησαν εμπλέκεται και Κληρικός, από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, με εντολή του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Φιλοθέου, έχει αρχίσει από τις αρχές του τρέχοντος έτους εναντίον του εν θέματι Κληρικού, η προβλεπόμενη από τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας και τους Νόμους του Κράτους (ν. 5383/1932 (ΦΕΚ Α’ 110): «Περί των Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας») ανακριτική και δικαστική διαδικασία.

Βάσει της ανωτέρω διαδικασίας ο Κληρικός έχει απομακρυνθεί από τον Ιερό Ναό στον οποίον υπηρετούσε, έχει αποστερηθεί της ιδιότητος του εξομολόγου και έχει τεθεί σε αργία από κάθε είδους ιεροπραξία».