«Πλέον οι ομάδες των ομοφυλοφίλων ανεξέλεγκτα, ασύστολα και ανεμπόδιστα θα μπορούν να επιβάλουν προκλητικά τον τρόπο της ζωής τους»  υποστηρίζει η Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας σε ανακοίνωσή της αναφορικά με την καταδίκη Αμβρόσιου για την φραστική επίθεση που είχε εξαπολύσει κατά των ομοφυλοφίλων.

Ads

Στην ανακοίνωση -η οποία εκδόθηκε την ώρα που έγινε γνωστό ότι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων θα ασκήσει αίτηση αναίρεσης για να «πάει» την υπόθεση στον Αρειο Πάγο- περιλαμβάνεται δήλωση του κ. Αμβρόσιου καθώς και ένα ψήφισμα συμπαράστασης των ιερέων της Μητρόπολης.

Σχολιάζοντας την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων είπε: «Για τον Θεό και την πίστη μας ακόμα και φυλακή πηγαίνω! Ευχαριστώ τον Θεό για την τιμή που μου έκανε! Σήμερα είναι η πιο ιστορική ημέρα τής ζωής μου, διότι διώκομαι για την αγάπη Του!»

Σύμφωνα με τη Μητρόπολη Καλαβρύτων, η πολύωρη ακροαματική διαδικασία «κούρασε (και λόγω ηλικίας) τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, ο οποίος όμως, όπως τόνισε, με την βοήθεια του Θεού κατόρθωσε να ανταποκριθεί στη δύσκολη για εκείνον δοκιμασία».

Ads

Η Μητρόπολη υποστηρίζει ότι αυτά που έγραψε στο επίμαχο δημοσίευμα ο Αμβρόσιος «τα έγραψε όχι με δόλο αλλά για να προφυλάξει την κοινωνία, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε (σ.σ. ο κ. Αμβρόσιος) πως κατά το χρόνο του δημοσιεύματος η συμβίωση των ομοφυλοφίλων ήταν ποινικό αδίκημα»!

Την ίδια στιγμή, στο ψήφισμα συμπαράστασης που συνυπογράφουν ιερείς της Μητρόπολης Καλαβρύτων σημειώνεται ότι «η χθεσινή απόφαση ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, καθώς πλέον οι ομάδες των ομοφυλοφίλων ανεξέλεγκτα, ασύστολα και ανεμπόδιστα θα μπορούν να επιβάλουν προκλητικά τον τρόπο της ζωής τους, που δεν συνάδει με την οντολογία της ανθρώπινης φύσεως και το νόμο του Θεού».

Οι ιερείς προσθέτουν ότι «φυσικά, ο καθένας στην ιδιωτική του ζωή μπορεί να ενεργεί ελεύθερα και να ορίζει τον τρόπο που θα ζει κατά τη βούλησή του. Αυτό είναι σεβαστό από όλους. Δεν μπορεί όμως να επιβάλει τον τρόπο της ζωής του και μάλιστα την ομοφυλοφιλία ως γενικό κανόνα στην κοινωνική ζωή, ούτε να προσβάλλει, χωρίς κανένα σεβασμό και καμία αιδώ την πίστη και τη ζωή του άλλου, ανενόχλητος, προκλητικά, όπως τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σε “παρελάσεις υπερηφάνειας” από τις ομοφυλοφιλικές κοινότητες. Κανείς δεν μπορεί να περιφρονεί βασικές αρχές τού φυσικού δικαίου και να διεκδικεί το δικαίωμα να νομιμοποιήσει και να καθιερώσει κάποια φυσική παρεκτροπή ή αποκλίνουσα ηθική συμπεριφορά ως θεσμό της κοινωνίας».