Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το δυστύχημα στην Αττική οδό που κόστισε τη ζωή του εκδότη της Ακρόπολης Παναγιώτη Μαυρίκου.

Ads

Οι εμπειρογνώμονες της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να δώσουν απάντηση στο γιατί το πολυτελές τζιπ του εκδότη προσέκρουσε τουλάχιστον πέντε φορές στο προστατευτικό τοιχίο του αυτοκινητόδρομου και στο γιατί από τη στιγμή που ακινητοποίησε το όχημα έμεινε αδρανής για 34 δευτερόλεπτα, άναψε αλάρμ, και δεν επιχείρησε να βγει από την πλευρά του συνοδηγού όταν ξεκίνησε η φωτιά.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι αν κάποιος γιατρός είχε εξετάσει την ημέρα εκείνη τον Μαυρίκο, η συμβουλή του θα ήταν να μην οδηγήσει. Την εξήγηση για αυτή τη διαρροή έδωσε η μητέρα του εκδότη, η οποία μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό κατήγγειλε ότι μετά τις αποκαλύψεις για την εμπλοκή του γιου της στο κύκλωμα εκβιαστών, εκείνος υπέστη νευρικό κλονισμό και παρουσίασε καρδιολογικό πρόβλημα. Όπως είπε στον Παναγιώτη Μαυρίκο είχαν χορηγηθεί χάπια για το πρόβλημα αυτό, που είχαν ως αποτέλεσμα το να του πέφτει η πίεση στο 4. Σύμφωνα με τη μητέρα του εκδότη, σε επικοινωνία με τον προσωπικό του γιατρό, εκείνος αρνήθηκε ότι είχε συνταγογραφήσει τα επίμαχα φάρμακα, με την οικογένεια να μην γνωρίζει πως εκείνος τα έπαιρνε και να αφήνει αιχμές, λέγοντας πως «κάποιος ήθελε να του κάνει κακό».

Σύμφωνα με το αστυνομικό ρεπορτάζ οι εμπειρογνώμονες της αστυνομίας τείνουν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο δολιοφθοράς, και εντοπίζουν στοιχεία σοβαρού μηχανολογικού προβλήματος του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με εκείνους,  αρχικά υπήρξε διαρροή λαδιού και στη συνέχεια καυσίμου. Στο τελικό στάδιο της τελευταίας επαφής με το τοιχίο και ακινητοποίησης του οχήματος,  η επαφή γινόταν με την μεταλλική ζάντα, προκαλώντας σπινθήρες, που πιθανόν να πυροδότησαν τη φωτιά, λένε.

Ads

Η μητέρα του εκδότη ωστόσο επιμένει στο σενάριο της δολιοφθοράς.

Δείτε το βίντεο:

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=bRknXtzbNB4]