Η Μαρία Φρονιμάκη-Γιακουμάκη, η μητέρα του Βαγγέλη, που συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα με την τραγωδία στην οποία πρωταγωνίστησε, έστειλε ένα μήνυμα προς όλους όσους μιλούν για εκδίκηση, τονίζοντας ότι δεν επιθυμεί να την πληρώσουν αθώοι.

Ads

Μιλώντας στην εφημερίδα Real News, η Μ. Γιακουμάκη δήλωσε ότι μόνο η έρευνα της Αστυνομίας θα καταδείξει αν και ποιοι ευθύνονται για τον θάνατο του γιου της. Στη συνέχεια τόνισε ότι: «Είπα στον αστυνόμο “όταν έχεις νέα, να με ειδοποιήσεις”. Δεν θέλω να την πληρώσουν αθώοι. Μόνο γι’ αυτό παρακάλεσα τον αστυνόμο. Να κρίνουν σωστά θέλω. Με λεπτομέρεια και υπομονή. Να είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα. Αν κάποιοι ευθύνονται, ξέρω τι πρέπει να κάνω ως μάνα. Αν κριθούν ένοχοι, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε ως οικογένεια. Με τον νόμο και ειρηνικό τρόπο. Επαναλαμβάνω ότι δεν θέλω να την πληρώσουν αθώοι».

Τέλος, η μητέρα του αδικοχαμένου νεαρού από την Κρήτη σημείωσε ότι  είναι σίγουρη ότι, αν ο γιος της επιθυμούσε να «ενοχοποιήσει» κάποιον ή κάποιους, θα το έκανε «πριν φύγει».