Μια απάντηση που απηχεί τυπικό ακροδεξιό λόγο έδωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης, σε έκκληση ευρωβουλευτή των Ολλανδών Πρασίνων να εκκενωθεί το στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας από τους πρόσφυγες.

Ads

«Καλώ την ελληνική κυβέρνηση να μην ρισκάρει και να απομακρύνει αμέσως τους μετανάστες που κρατούνται στην Αμυγδαλέζα, πολύ κοντά στη φωτιά. Τώρα» έγραψε στο twitter η Τίνεκε Στρικ.

Για να λάβει την απάντηση του υπουργού:

«Φυσικά έχουμε σχέδιο. Δείχνετε ενδιαφέρον για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι υποφέρουν από τη φωτιά; Έχετε ρωτήσει για αυτούς;».

Κ. Αρβανίτης: «Καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτή η κυβέρνηση»

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απάντησε από την πλευρά του προς την Τίνεκε Στρικ: «Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε όλοι μας την απρεπή απάντηση που σου έδωσε ο κ. Μηταράκης, δυστυχώς για όλους μας, αρμόδιος υπουργός. Νομίζω τώρα καταλαβαίνεις ακόμη καλύτερα τι σημαίνει αυτή η κυβέρνηση και για τους Έλληνες πολίτες, αλλά και για τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας. Περισσότερα, όταν περάσει η συμφορά…»

Μ. Κριθαρίδης: Ο κ. Μηταράκης εκθέτει τη χώρα διεθνώς

Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, κατηγορεί τον υπουργό Μετανάστευσης ότι προκαλεί «αλγεινή εντύπωση επιτιθέμενος σε Γερμανίδα ευρωβουλεύτρια των Πρασίνων, η οποία ζήτησε την αυτονόητη διασφάλιση της ασφάλειας των μεταναστών και προσφύγων στην Αμυγδαλέζα, λόγω της χθεσινής πυρκαγιάς».

Προσθέτει ότι «ο υπουργός του κ. Μητσοτάκη που έχει κάνει “κανονικότητα” τις παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο με την ανοχή και της Frontex παραβιάζοντας καθημερινά τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο του ασύλου, επιδίδεται τώρα σε ρητορικές Χρυσής Αυγής θυμίζοντας μας το αποκρουστικό, ακροδεξιό και μισάνθρωπο πρόσωπο της κυβερνώσας παράταξης».

Ο κ. Κριθαρίδης τονίζει επίσης, ότι «οι άνθρωποι που θα έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι και απολογούμενοι για εγκλήματα τους, συνεχίζουν να βρίσκονται δυστυχώς σε θέσεις ευθύνης της Μητσοτάκης ΑΕ αναπαράγοντας ανενδοίαστα ρατσισμό και ρητορικές και πρακτικές μίσους που εκθέτουν τη χώρα μας διεθνώς».