Διακριτική, δια της σιωπής, στήριξη στον Νίκο Φίλη στο θέμα των Θρησκευτικών και έμμεσο άδειασμα του υπουργού σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του για τον ρόλο της Εκκλησίας επιλέγει το Μαξίμου, εν μέσω της θύελλας που έχει προκαλέσει η κόντρα του υπουργείου Παιδείας με την Ιεραρχία.

Ads

Στη σύσκεψη που έγινε το πρωί υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε να επιχειρηθεί εκτόνωση του μετώπου με την Εκκλησία, εξ ου και αμέσως μετά κυβερνητικές πηγές έπαιρναν σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για τον ρόλο της Εκκλησίας στα χρόνια της χούντας και της κατοχής.

«Είναι άγονη και αχρείαστη η συζήτηση που δεν αφορά το σήμερα», έλεγαν οι εν λόγω πηγές, προσθέτοντας ότι όλες οι πλευρές θα πρέπει να εστιάσουν στα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• Ιερός πόλεμος Ιερώνυμου κατά Φίλη

Ads

• Νηφαλιότητα ζητά από τον Ιερώνυμο στην απάντηση του ο Φίλης

Επιστολή Ιερώνυμου σε Φίλη: Η Εκκλησία δεν είναι δική σας υπόθεση

Κυβερνητικοί κύκλοι, πάντως, διευκρίνιζαν ότι η επισήμανση αυτή δεν αφορά τις αλλαγές που επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας στη διδασκαλία των Θρησκευτικών – αλλαγές, που αποτελούν πάγια θέση και του ΣΥΡΙΖΑ.

Και επ’ αυτού, ωστόσο, άλλες πληροφορίες αναφέρουν οτι αναζητείται η χρυσή τομή που θα μπορούσε να εκτονώσει την ένταση, όπως για παράδειγμα η εισαγωγή του μαθήματος της Θρησκειολογίας που έχει προαναγγείλει ο Νίκος Φίλης, με παράλληλη όμως διατήρηση μιας μορφής διδιασκαλίας και των Θρησκευτικών.

Στις συζητήσεις αυτές ρόλο έχει και ο υπουργός Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ο οποίος εξ αρχής βγήκε απέναντι στον υπουργό Παιδείας, ζητώντας μάλιστα συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο την Τετάρτη – ημέρα, κατά την οποία αναμένεται θερμή αντιπαράθεση Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την Παιδεία.