Μηνυτήρια αναφορά, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για τις καθυστερήσεις στην κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης, κατέθεσε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της πόλης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο.

Ads

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί τον τελευταίο καιρό, οι καθυστερήσεις είναι σημαντικές, καθώς μέχρι στιγμής έχει κατασκευαστεί μόλις το 11% του έργου, με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης να μετατίθεται στο μακρινό 2014 αντί του 2012 που ήταν η αρχική εκτίμηση. Το επαγγελματικό επιμελητήριο τονίζει ότι πολλές επιχειρήσεις κοντά στα εργοτάξια βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας.

«Ζητούμε τη διερεύνηση και απόδοση αξιόποινων πράξεων στους υπαίτιους της Μετρό Θεσσαλονίκης-Αττικό Μετρό Α.Ε. ή/και της κοινοπραξίας κατασκευαστικών εταιριών του έργου ή/και παντός άλλου υπευθύνου», υπογραμμίζεται στο κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς.

Χθες συνεδρίασε για δεύτερη φορά η συντονιστική επιτροπή των επαγγελματιών, που θίγονται από τις εργασίες, η οποία συγκροτήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του ΕΕΘ. Στη συνεδρίαση, ο διευθυντής της Αττικό Μετρό στη Θεσσαλονίκη, Ευάγγελος Γαλούσης, γνωστοποίησε ότι θα εντατικοποιηθούν οι εργασίες στην περιοχή ώστε να μειωθεί ο χρόνος των εργοταξιακών καταλήψεων.

Ads

«Έχει γίνει σημαντική πρόοδος σε σχέση με το παρελθόν και θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον διευθυντή της Αττικό Μετρό στη Θεσσαλονίκη, Ευάγγελο Γαλούση. Ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν. Η μεγάλη καθυστέρηση στην κατασκευή του έργου έχει οδηγήσει πολλούς επαγγελματίες στα όρια της χρεοκοπίας. Υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης.

Πηγή: «Πρώτο Θέμα»