Με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση απαντά ο Γιώργος Κιμούλης στην καταγγελία της Ζέτας Δούκα, η οποία εξομολογήθηκε σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega πως είχε υποστεί σωματική, ψυχολογική και λεκτική βία από τον γνωστό ηθοποιό και θιασάρχη, προκαλώντας σάλο.

Ads

Διαβάστε επίσης: Μετά τη Δούκα και η Γερονικολού καταγγέλλει Κιμούλη για «εργασιακό εκφοβισμό»

«Όσα είπε είναι απαράδεκτα και ψευδή και έχω ήδη κινηθεί νομικά κάνοντας αγωγή και μήνυση» ήταν η πρώτη του αντίδραση μέσα από τα Παραπολιτικά, ενώ ερωτώμενος σχετικά από το tlife.gr δήλωσε πως «είναι ψευδέστατο 100% αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα. Έχει δυο σκέλη αυτό. Το προσωπικό μου και την αδιανόητη πράξη της κυρίας Δούκα. Θεωρώ ψευδέστατο όλο αυτό και για αυτό κινήθηκα ήδη νομικά κάνοντας αγωγή και μήνυση για ακραία συκοφαντική δυσφήμηση. Αυτό αφορά εμένα, εκείνη και την πράξη της. Το άλλο σκέλος είναι η απαράδεκτη χρησιμοποίηση της πολύ σωστής πράξης της κυρίας Μπεκατώρου να καταγγείλει την κακοποίησή της».

Ο Γιώργος Κιμούλης υποστήριξε πως η κυρία Δούκα εκμεταλλεύτηκε την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου και διέψευσε ότι έβρισε και κλώτσησε την Ζέτα Δούκα, όπως η ίδια κατήγγειλε.

Ads

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Διαβεβαιώνω ότι δεν την έβρισα και την κλώτσησα. Δεν λέω ότι δεν με αφορά το προσωπικό μου και με αφορά το συλλογικό σε έναν κοινωνικό χώρο. Με αφορά, αλλά αφορά ταυτόχρονα εμένα, εκείνη και την πράξη της που αυτό θα λυθεί στο δικαστήριο. Το άλλο όμως είναι πολύ επικίνδυνο. Φανταστείτε να θεωρηθεί η πράξη της κυρίας Μπεκατώρου ως κάτι μοδάτο και ο καθένας να θυμάται ένα γεγονός πριν 15 χρόνια όπου κάποιος το στεναχώρησε, θύμωσε ή απαξίωσε και να βγαίνει να διηγείται και να περιγράφει μια ιστορία υπερβάλοντας και προσθέτοντας και ψευδή γεγονότα. Μετά από λίγο θα το πάρει πίσω, αλλά αυτό έχει μείνει. Αυτό είναι το ένα, το άλλο είναι η μείωση της πράξης της κυρίας Μπεκατώρου. Εγώ θα κινηθώ δικαστικά. Αυτό δημιουργεί ένα ήδη τετελεσμένο ότι το άλλο μέρος που συκοφαντείτε αντιδρά οπότε θα οδηγήσει σε μια σιωπή αντίστοιχες περιπτώσεις της κυρίας Μπεκατώρου. Δεν λέω ότι είναι μικρό πράγμα το προσωπικό μου, αλλά πέρα από που με έχει στεναχωρήσει και με έχει θυμώσει, είναι και το άλλο που δεν πρέπει να διαφεύγει από κανένα».

Σε ό,τι αφορά το περιστατικό που διηγείται η Ζέτα Δούκα ο κύριος Κιμούλης σχολίασε: «Αν σας ρωτήσουν 14 χρόνια αν έχει συμβεί τσακωμός, αν δεν ήταν μεγάλος ο τσακωμός και μεγάλος τσακωμός δεν έχει συμβεί γιατί δεν ήταν κανένα κοριτσάκι η κυρία  Δούκα, μεγάλη κοπέλα ήταν, θα είχε φύγει. Ούτε τα θυμάμαι τα γεγονότα αυτά που λέει. Περιγράφει ένα γεγονός που έγινε την περίοδο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου και υπάρχει φωτογραφία μετά από ένα μήνα που μας δείχνει να είμαστε μέσα στα χαμόγελα και να κόβουμε πίτα».

Τις ίδιες δηλώσεις επανέλαβε ο Γιώργος Κιμούλης και σε συνέντευξή του στο Mega: 

Τι κατήγγειλε η Ζέτα Δούκα

Μιλώντας στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» στο Mega, η γνωστή ηθοποιός Ζέτα Δούκα ανέφερε: «Δεν είναι σεξουαλικής φύσεως και θέλω να το τονίσω, είναι ψυχολογική και λεκτική βία. Ήταν πριν από 13-14 χρόνια σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας με ένα πολύ ωραίο έργο, με σπουδαίο καστ. Ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης και ηθοποιός ήταν επικεφαλής του θιάσου, ο οποίος είναι ένας σπουδαίος ηθοποιός. Συνάντησα μια απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις, περιστατικά θυμού, απαξίωσης, ειρωνείας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πάνω στη σκηνή έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να προκαλέσει στον άλλον ένα βραχυκύκλωμα για να τα χάσει.

Ένα βράδυ, όταν καιγόταν η Αθήνα με τα γεγονότα για τον Γρηγορόπουλο, έστειλε έναν συνάδελφο να μου πει να βγω στη σκηνή και να πω ότι ακυρώνεται η παράσταση. Όταν πήγα να τον ρωτήσω γιατί δεν το λέει αυτός ως επικεφαλής, με έβρισε, με κλώτσησε και είπε “Οκ, πάμε τρίτο κουδούνι”. Έβαλα την αξιοπρέπεια μου κάτω από το θέατρο, έβαλα τον φόβο μου πάνω για να μην πουν ότι έκλεισε το θέατρο αυτή. Κατέρρευσα δύο φορές επί σκηνής. Η παράσταση για την οποία μιλάω ήταν το «Πιο κοντά» (Closer), στο Θέατρο Αθηνών το 2008 – 2009. Ό,τι είπα το υπέστην από τον Γιώργο Κιμούλη».

Και συνέχισε: «Γνωρίζω ότι πολλοί συνάδελφοί μου έχουν υποστεί τέτοιου είδους συμπεριφορές και από τον ίδιο και από άλλους και χειρότερα πράγματα και αυτή τη στιγμή, αυτό που κάνω είναι να ανοίξω τον δρόμο της προσωπικής και ονομαστικής ομολογίας. Καλώ τους συναδέλφους μου να μιλήσουν ανοιχτά και ονομαστικά. Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που μου τσάκισε τόσο πολύ την αξιοπρέπεια και με έκανε να ζήσω υπό καθεστώς φόβου και γνωρίζοντας εκ των υστέρων ότι είναι ο τρόπος του, δεν έχεις κάτι να κάνεις. Για μένα αυτός ο άνθρωπος ήταν σαν να μην υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια».