Στον εισαγγελέα προκειμένου να καταθέσουν μήνυση κατά του υπ. Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και του κυβερνητικούς εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου πρόκειται να μεταβούν, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης, ο πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ, Θέμης Μπερεδήμας και της ΕΤΕΡ, Δημήτρης Καμαρινόπουλος. Μήνυση στους δυο υπουργούς καταθέτουν και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ μέσω της ΠΟΣΠΕΡΤ. 
 

Ads

Οι μηνύσεις αφορούν στη μη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ ως προς την επαναφορά του σήματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, σύμφωνα με το άρθρο 232 (παρ.Α) του  ποινικού κώδικα.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στρέφεται ακόμη εναντίον των διοικητικών οργάνων, των αστυνομικών συγκεκριμένα, οι οποίοι μη συμμορφούμενοι με την προσωρινή διαταγή, παραμένουν στις εγκαταστάσεις των πομπών.
 
Στο μεταξύ, συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι της ΕΡΤ και άλλων υπό κατάργηση φορέων του Δημοσίου. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.
 
Σε συνεδρίασή του την περασμένη Τετάρτη μέσα στην ΕΡΤ το Συντονιστικό φορέων και οργανισμών του Δημοσίου που απειλούνται με «λουκέτο» αποφάσισε «να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ και να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις με στόχο να καταργηθεί άμεσα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να ξαναλειτουργήσει επίσημα η ΕΡΤ και να ανατραπούν τα εφιαλτικά μέτρα συγκυβέρνησης – τρόικας – επιχειρηματικών ομίλων που μεταξύ άλλων στοχεύουν στο κλείσιμο σημαντικών κοινωνικών φορέων του Δημοσίου και στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων».
 
Το Συντονιστικό θα συνεδριάσει ξανά την Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 15:00 στην ΕΡΤ.
 
Έκτακτη συνεδρίαση του Διασωματειακού των ΜΜΕ στην ΕΡΤ
 
Ενόψει της νέας συνάντησης των πολιτικών αρχηγών της τρικομματικής κυβέρνησης σήμερα το βράδυ και της άρνησης της κυβέρνησης να επαναφέρει το σήμα της ΕΡΤ παρά την σχετική απόφαση του ΣτΕ, το Διασωματειακό και οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στα ΜΜΕ συνεδριάζει εκτάκτως στην Αγία Παρασκευή στα γραφεία της ΠΟΣΠΕΡΤ (στον δεύτερο όροφο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ), σήμερα, Τετάρτη, 19/6, στις 17.00.  
 
Στη συνέχεια το Διασωματειακό και οι Ομοσπονδίες θα συμμετάσχουν στη μεγάλη συγκέντρωση των συνδικάτων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 18.00 στο χώρο της ΕΡΤ.