Άγρια κόντρα είχαν στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και η Ντόρα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας που έχει καταθέσει η ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης.

Ads

Αφορμή αποτέλεσαν σχόλια που έκανε η Ντ. Μπακογιάννη περί υιοθέτησης πρακτικών Στάζι αλλά και για την ακαδημαϊκή ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών.

«Παρακολουθώ τον υπουργό εξωτερικών να απειλεί στα κανάλια με δημοσιοποίηση απορρήτων εγγράφων…Είναι γνωστή στη γενιά μας η τακτική Στάζι. Τον προκαλώ να τα καταθέσει όλα. Ας καταθέσει όμως και τα δικά του, αυτά που έκανε τον τελευταίο χρόνο για να φτάσει στη συμφωνία» είπε η Ντ. Μπακογιάννη.

Παίρνοντας μετά το λόγο επί προσωπικού ο Ν. Κοτζιάς απάντησε: «Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα από περιοδικό (σ.σ.Athens Review Of Books) που διασυνδέεται με την κ. Μπακογιάννη που έχουν καταδικαστεί από ελληνικά δικαστήρια στο Πρωτοδικείο, στο Εφετείο και τελεσίδικα στον Άρειο πάγο. Με το δικό της άκομψο ως συνήθως τρόπο, τα χρησιμοποίησε, την καλώ να τα πάρει πίσω ή να κάνει άρση ασυλίας της στο Κοινοβούλιο» προαναγγέλλοντας έτσι την υποβολή μήνυσης.

Ads

Ακολούθησαν πυρά δηλώσεων ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών και την Ντ. Μπακογιάννη.

«Με μεγάλη χαρά, ελάτε κ. Κοτζιά να τα βάλουμε κάτω. Να δούμε ποιος στην Ανατολική Γερμανία έγραφε βιβλία (σ.σ. αναπαρήγαγε τον ισχυρισμό ότι ο κ. Κοτζιάς έχει γράψει βιβλίο με τον ‘Εριχ Χόνεκερ), με ποιους συνεργαζόταν… Εδώ είμαστε, κάντε μου μήνυση εγώ θα ζητήσω άρση της ασυλίας μου αμέσως» απάντησε η Ντ. Μπακογιάννη ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα κρυφτεί πίσω από την βουλευτική της ασυλία.

«Επανέλαβε την ύβρη για να αποπροσανατολίσει από τα χάλια του κόμματός της στο ζήτημα του μακεδονικού – σκοπιανού» επισήμανε ο Ν. Κοτζιάς ενώ η κόντρα προχώρησε στο περιεχόμενο των βιογραφικών τους ως προς το ακαδημαϊκό τους ιστορικό, με εκατέρωθεν υπαινιγμούς για τον τρόπο και για το από πού αποφοίτησαν οι δυο τους.