Δημοσίευμα με “μηνύματα” προς το Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με τη στάση που τήρησαν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στο ζήτημα της διαχείρισης της κακοκαιρίας Ελπίδα, φιλοξενεί ως κεντρικό θέμα η -δεξιών καταβολών- ιστοσελίδα antinews.

Ads

Στο δημοσίευμα, το οποίο έχει ως τίτλο “Φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ: Καμπανάκια κινδύνου προς Μαξίμου. Τα ποντίκια εγκαταλείπουν το πλοίο”, επισημαίνεται: “Αν και τα περισσότερα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, ευρισκόμενα σε εμφανή αμηχανία εξαιτίας του φιάσκο του χιονιά, προσπαθούν να στρέψουν την κριτική τους σε όλους τους άλλους, εκτός από την ηγεσία της κυβέρνησης, άπαντα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στο μέγαρο Μαξίμου”.

Ο συντάκτης σημειώνει δε ότι “Ακόμα και η «ναυαρχίδα» του εκδοτικού συγκροτήματος Μαρινάκη, «το Βήμα», παραδέχεται ευθέως ότι επρόκειτο για «φιάσκο»”, παραθέτοντας και το σχετικό δημοσίευμα.

image

Ads

Προσθέτει παράλληλα πως “μέχρι και το γνωστό για τις φιλοκυβερνητικές κορώνες του, «Πρώτο Θέμα», κάνει λόγο για «απελπισία»”.

image

Συνεχίζοντας το δημοσίευμα υπογραμμίζει πως “την απογοητευτική εικόνα της κυβέρνησης, με τους υπουργούς ουσιαστικά να πηδάνε από το καράβι στη δύσκολη φάση που περνούσε η κυβέρνηση, παρουσίασε η εφημερίδα «τα Νέα», επίσης του συγκροτήματος Μαρινάκη. Βέβαια, μέσα από τις παραπολιτικές στήλες της, η εφημερίδα μάλλον επέλεξε να… επιπλήξει τα «ποντίκια» που σπεύδουν να πηδήξουν από το πλοίο, όταν αυτό βουλιάζει. Ωστόσο, αντικατοπτρίζει την κατάσταση που υπάρχει στο κυβερνητικό στρατόπεδο”.

Επιπλέον, το δημοσίευμα του antinews επισημαίνει: “Στα δάκτυλα του ενός χεριού, γράφει η εφημερίδα (σσ Τα Νέα), μετρήθηκαν όσοι υπουργοί βγήκαν για να στηρίξουν δημόσια την κυβέρνηση. Κάτι που μάλλον αποτελεί θλιβερή πραγματικότητα, όχι μόνο για τους υπουργούς, αλλά και για ολόκληρη την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ανεξαρτήτως εάν καταψηφίζουν την πρόταση μομφής.

«Η κυβέρνηση -γράφουν τα Νέα- βρέθηκε αναμφισβήτητα σε πολύ δύσκολη θέση μετά το χάος που άφησε πίσω της η χιονόπτωση της Δευτέρας. Σε αυτή τη συγκυρία -πολλοί λένε τη δυσκολότερη έως τώρα καθώς λειτούργησε σωρευτικά- οι περισσότεροι υπουργοί εξαφανίστηκαν. Όχι όλοι όμως. Ήταν κάποιοι, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, που έδωσαν τη δύσκολη μάχη στα μέσα ενημέρωσης, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον πρόεδρο που σημείωσε στο μπλοκάκι του ποιοι ήταν αυτοί που βγήκαν να υποστηρίξουν στα δύσκολα και ποιοι αυτοί που κρύφτηκαν»”.

Τέλος, το δημοσίευμα καταλήγει: “Εύστοχα παρουσιάζει αρθρογράφος της -επίσης φιλοκυβερνητικής- «Καθημερινής» την κατάσταση. «Τις απελπιστικές επιπτώσεις της «Ελπίδα» -γράφει- τις υπέστησαν χιλιάδες άνθρωποι. Γι’ αυτό και ακόμα και τα φιλοκυβερνητικότερα Μέσα αναγκάστηκαν να ξεχάσουν προσώρας τους ύμνους. Από βδομάδα πάλι. Με τον καινούργιο μήνα θα παρουσιάσουν νέες δημοσκοπήσεις»”.