Προάσπιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας αλλά και της δεδηλωμένης για την κυβέρνηση ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας στην έντονη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

«Θα αναμετρηθεί ο καθένας με το μπόι και την ιστορία του» είπε ο πρωθυπουργός στην φορτισμένη δευτερολογία του, τονίζοντας ότι είναι ιστορική ευθύνη της Αριστεράς έναντι των λαϊκών στρωμάτων να μη φτάσουμε στο Grexit: «Ανάμεσα σε μία κακή και σε μία καταστροφική επιλογή είμαστε υποχρεωμένοι να επιλέξουμε το πρώτο. Δεν είναι εύκολο αλλά πρέπει» τόνισε.

«Είναι σαν να σου ζητούν τα λεφτά σου ή τη ζωή σου», είπε χαρακτηριστικά για το δίλημμα που βάζουν οι δανειστές, ενώ έθεσε ευθέως θέμα προάσπισης της δεδηλωμένης κατά την αποψινή ψηφοφορία επί της πρότασης της κυβέρνησης στη Βουλή: «Δεν θα δεχτούμε να μην έχει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση στη σημερινή ψηφοφορία», ήταν η χαρακτηριστική του φράση.

Νωρίτερα, στην πρωτολογία του, είχε τονίσει: «Πήραμε εντολή να φέρουμε καλύτερη συμφωνία από το τελεσίγραφο του Eurogroup, αλλά δεν πήρα εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την ευρωζώνη».

Ads

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί ενωμένη και συμπαγής μπροστά σε αυτές τις κρίσιμες αποφάσεις. Εγώ δεν πρόκειται να γίνω νέος Παπαδήμος» πρόσθεσε.

Κι έκλεισε την ομιλία του συγκινημένος και, σύμφωνα με βουλευτές που ήταν παρόντες, βουρκωμένος:: «Ή συνεχίζουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί», είπε, εισπράττοντας τα χειροκροτήματα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.