Μήνυμα στην Τουρκία φρόντισε να στείλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της προεδρικής φρουράς.

Ads

«Ας το καταλάβουν καλά όσοι νομίζουν ότι η Ελλάδα θα υποχωρήσει έστω και κατά κεραία από εκείνα που της ανήκουν κατά το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο» υπογράμμισε ο ΠτΔ κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού έχοντας κατά νου τις συνεχιζόμενες προκλήσεις από τη γειτονική μας χώρα.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ευχήθηκε καλή χρονιά στον Τουρκικό Λαό και απεύθυνε κάλεσμα «να ζήσουμε ειρηνικά» φρόντισε όμως να διαμηνύσει την ετοιμότητα «να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή εναντίον της πατρίδας μας» προσθέτοντας πως «την Ελλάδα θα την βρουν απέναντι και έτοιμη και ενιαία».

Σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του τόνισε πως η χώρα μας δεν είναι πια μόνη και πως «αναγνωρίζει το Δίκαιο της Ελλάδας η Διεθνής Κοινότητα. Το αναγνωρίζει η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν επιπλέον ξέρει ότι οι απειλές εναντίον της Ελλάδας είναι και απειλές, οι οποίες αφορούν και την ίδια: Το έδαφός της, τα σύνορά της, την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της».

Ads