Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας εχθές (26/01), στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM», δήλωσε πως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν φοβάται, προχωράει με την κρίση του και την άποψή του», απαντώντας σε ερώτηση, σχετικά με το τι έχει να συνυπολογίσει ο πρωθυπουργός στις αποφάσεις του για τα εθνικά θέματα, με αφορμή τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας.

Ads

Αναλυτικότερα, ο κ. Γεραπετρίτης, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας είναι απόλυτα συμπαγής στα ζητήματα που άπτονται των σχέσεων με την Τουρκία και τη Βόρεια Μακεδονία, τονίζοντας παράλληλα ότι:

«Είμαστε ικανοποιημένοι εκ του γεγονότος ότι βρισκόμαστε στο ίδιο τραπέζι και συζητούμε με την Τουρκία […] Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν διαρκείς δίαυλοι επικοινωνίας ώστε να αποσυμπιέζεται η οποιαδήποτε ένταση. Πολλώ δε, μάλλον, που η συγκυρία είναι κατ’ εξοχήν ευνοϊκή για τη χώρα».

Διευκρινιστικά, δε, για το τι συζητήθηκε κατά το χθεσινό γύρο διερευνητικών, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «όταν γίνεται η επανάληψη μιας διαδικασίας μετά από πέντε χρόνια, διαδικαστικά ζητήματα τίθενται στην αρχή […] δεν υπάρχουν ουσιαστικά θέματα που συζητούνται. Αυτά, ελπίζουμε, θα έλθουν στις επόμενες συναντήσεις», υπογραμμίζοντας παράλληλα το «κατ’ αρχήν θετικό κλίμα και εκ μέρους της Τουρκίας». 

Ads